Szabadidő

Ünneplés a weben: ezt ajánljuk!

Mi a jót is látjuk a rosszban. A legviccesebb karácsonyi üdvözletek, kinyomtatható ajándékkísérők és fenyőfa, égbámulás, aztán hóember-ölelgetés karácsonyi linkajánlónkban.

Táncol a család
A Nők Lapja Café karácsonyi képeslapjai mellett idén is kötelező táncoló elfesíteni magunkat, ha a sablon üdvözlés helyett emlékezetesen szeretnénk kellemes ünnepeket kívánni. A minden idők legjobb marketingakciójának számító interaktív elfek mellett idén a Rockin’ Around dallamaira is tátoghatunk és táncolhatunk ismerőseink postaládájában.

Karácsonyi üdvözlet sünikkel
Nehéz eldönteni, hogy az elfekkel, a karácsonyfarockkal vagy az alábbi sünikkel a legmókásabb a karácsonyi üdvözlet, mindenesetre egyiknél sem kell szégyenkeznünk, hogy nem hagyományos képeslapot küldtünk. Az interaktív éneklő sünik cukiságfaktorban kétségtelenül verik az összes karácsonyi közhelyet, Télapóstul, szaloncukrostul.

 
Kétbalkezes csomagolóknak

Az igazán profi DIY-őrültek gyártsák csak maguknak a csomagolópapírt is, mi, kétbalkezesek szívesen hívjuk profik segítségét az ajándékok becsomagolásánál is. A zseniális Love vs Design oldalán szép, nyomtatható ajándékkísérőket találtunk.     

Mi érdekli a magyarokat?
A keresőóriás idei, országokra bontott keresési toplistája bizonyára sokaknak okot ad a fanyalgásra. Már látjuk magunk előtt, amint kultúrpesszimista nemes fők kardjukba dőlnek az eredmények láttán, miszerint Seherezádé (ki az?) megelőzi Steve Jobsot és Amy Winehouse-t, az Éden Hotel a népszámlálást, a Való Világ a Híradót. Pedig felfoghatnánk úgy is: van-e az olyan embernek nagy gondja-baja, aki szabad idejében Alekoszt guglizza? Na tessék. A Google Zeitgeist valójában nem más, mint színtiszta bizonyíték, hogy ez a világ legfelhőtlenebb országa.    

Alumíniumdivat
Míg mi a vacsorát magától beszerző hűtőről fantáziálunk, a korábbi generációk sem hitegették magukat kevésbé vad utópiákkal. Az alábbi videóból kiderül, hogyan képzelték el a 2000-es évek divatját nyolcvan évvel ezelőtt. Ahogy az egyik hozzászóló írta, most már tudjuk, honnan szedi Lady Gaga az ötleteit.

Egek ura
Az ünnepek előtti pörgésben garantált megnyugvás, ha az eget nézegetjük. Na nem a honit, mert az ilyenkor többnyire csak szürke és lehangoló, hanem a New York-i fotográfus, Eric Cahan képeit, ahol az ég valószínűtlen, tiszta és élénk színeivel nem is érintkezik a földi valósággal.

Öleld meg a hóembert!
Mit kívánhatna az ember karácsonykor, mint egy nagy-nagy ölelést? Idén akár hóembert is ölelgethetünk, ha elmegyünk Ráday utcába, ahol a Goethe Intézet és a Kitchen Budapest közös installációja annál fényesebben világít, minél többen ölelik át. Akinek nincs lehetősége személyesen megölelgetni a hóembert, boldog ölelgető emberekről képeket nézegethet a Kitchen Budapest Facebook-oldalán.

Repiajándék helyett
A céges karácsonyi ajándékok és üdvözlőlapok meglepetésfaktora általában egyenlő a nullával, nem így egy londoni reklámügynökség esetében. A recepción várakozó ügyfeleket különleges meglepetés fogadta. A kreatívok leporolták a cégnél felgyülemlett régi mobiltelefonokat és interaktív karácsonyi zenegépet eszkábáltak belőlük:

Experience Mobile Mobile from James Théophane Jnr on Vimeo.

Fekete karácsony
Cukrosság helyett egy igazán egyedi képeslap: a Google Black Christmas oldalon olyan szavakkal kívánhatunk boldog karácsonyt, amelyeket a kereső tiltólistára helyezett.

Télapó figyel téged
Ma már senkinek sem kell vagyonokat kiadnia, hogy személyes üzenetben dicsérje vagy dorgálja meg munkatársát, házastársát vagy gyerekét a Télapó. A Portable North Pole oldalon egyedi videoüzenetet kreálhatunk egy hiteles Santa Claus közreműködésével.

Tedd el jövőre

Újrahasznosítható, környezetbarát és garantáltan nem pergeti a levelét: az egyik nyomtatógyártó ingyenesen letölthető, kinyomtatható karácsonyfája igazi blikkfang. Ideális irodába, ha elutaztunk, vagy ha van egy csupasz falunk a lakásban.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top