Szabadidő

Budapesten ad koncertet Jane Birkin

A művésznő másról is híres, mint a táskáról, amelyet róla nevezek el, és a gazdagok is hat évet várnak rá, hogy százötvenezer dollárért megvehessék.
Birkin a Nagyítás című filmben tűnt fel először
Birkin a Nagyítás című
filmben tűnt fel először

1966-ban, és két évvel később ő énekelte annak a híres-hírhedt duettnek a női részét is, amit el kell kapcsolni, ha gyerek van a közelben. A Je t’aime, moi non plus, ugyan a testi szerelem hiábavalóságát feszegeti, de megjelenésének idején számos helyen betiltották, mert úgy ítélték meg, hogy pont arra sarkallja a hallgatóságot, ami ellen protestál.

A duett szerzője és másik előadója Serge Gainsbourg volt, akivel Birkinnek 1968-tól 1981-ig volt kapcsolata, melyből a szintén nagyon tehetséges lányuk, Charlotte Gainsbourg született, aki jelenleg Lars von Trier múzsájaként és popénekesnőként is sikeres.

A franciák Gitanes-függő, mindig félrészeg és mindig provokálni kész nemzeti büszkesége ugyan 1991-ben meghalt,  de Jane azóta is kötődik kettejük részben közös életművéhez. Egykori szerelmének erős japán hatásokkal átitatott dalaival állít emléket a most hatvanöt éves chanteuse, a hétvégén az A38 hajón.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top