Szabadidő

Caramel két százalékkal verte Tóth Gabit az eurovíziós szavazáson

Pély Barnából és Puskás Petiből sem kértek a Nők Lapja Café olvasói az Eurovíziós Dalfesztiválra jelölt húsz magyar dal előadója közül, Caramel viszont tarolt. Ha rajtunk múlik, ő fog utazni.

Caramel két százalékkal verte Tóth Gabit az Eurovíziós szavazáson

Szoros verseny alakult ki az első helyért a Nők Lapja Café eurovíziós szavazásán, ahol arra kértük az olvasókat, segítsenek a döntésben a szombaton induló tévés dalválogató show zsűrijének: mondják meg, szerintük kivel kellene indulnunk a nemzetközi dalfesztiválon. Itt ugyan a közönség is beleszólhat majd az eredménybe, de kisebb súllyal, mint a Wolf Kati, Csiszár Jenő, Rákay Philip és Rakonczai Viktor alkotta zsűri.

A mai állás szerint a szavazatok legnagyobb részét, huszonkét százalékot Caramel kapta Vízió című dalával, ami van olyan érzelmes, hogy talán azok az országok is megenyhülnek, amelyek amúgy fújnak ránk. Mögötte két százalékkal maradt csak le Tóth Gabi, aki trendi elektronikus zenei alapokkal támadna.

A két megasztáros után a harmadik helyre a Compact Disco futott be, ők tíz százalékot értek el annak ellenére, hogy csak 2009 végén jelent meg az első lemezük. A dobogóról lemaradt, de meglepetésre a kevésbé széles körben ismert Fábián Juli szerezte meg a megosztott negyedik helyet a Király testvérekkel együtt.

Pély Barnáék népdalos megközelítése, Puskás Peti összeborulásra késztető lírai dala és az Anti Fitness Club szerelmes tépelődése lemaradt, és néhány százalékkal a sereghajtók között végzett. Bár hozzá kell tennünk, hogy Tóth Gabi számának szövegét az AFC-s Molnár Tamás írta. Nem kértek az olvasók a Sophistic hosszú combú lányaiból sem, hiába képezték magukat zeneileg is az edzőterem mellett.

Hogy valójában ki utazik, az február 11-én, az MTV élő adásából derül ki: ekkor láthatjuk a döntőt.

 

A teljes végeredmény az NLC-n

Caramel: 22%  
Tóth Gabi: 20%
Compact Disco: 11%
Fábián Juli: 8%
Király testvérek: 8%
Gyurcsik Tibor: 4%
Tolvai Renáta: 4%
Dancs Annamari: 3%
Kállay-Saunders András: 3%
Gallusz Niki : 2%
Heinz Gabi: 2%
Kiss Gina: 2%
Kökény Attila és Bencsik Tamara: 2%
Pély Barna, Pál Eszter és Pál István „Szalonna”: 2%
Puskás Péter: 2%
Anti Fitness Club: 1%
Krisz Rudi: 1%
Monsoon: 1%
Nika: 1%
Sophistic: 1%

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top