Szabadidő

Nálunk forgatott film viheti az anti-Oscart

Adam Sandlert tizenegy Málna-díjra jelölték a szörnyű színészi alakításáért, de nem úszta meg Sarah Jessica Parker és Nicole Kidman sem.
Adam Sandler a Jack és Jillben
Adam Sandler a Jack és Jillben

Az Oscar-díj-átadója előtt bejelentették, kiket jelöltek idén Arany Málna-díjra, amivel legrosszabb filmeket és színészi alakításokat díjazzák minden évben. A listát tizenegy jelöléssel Adam Sandler vezeti, akit a legrosszabb színészek és színésznők között is szerepel a Jack és Jillel, amiben a saját ikerhúgát játssza. Ezzel megdöntötte Eddie Murphy rekordját, akit korábban a Norbitért összesen hat Arany Málnára terjesztettek fel. A Jack és Jill sötét árnya Al Pacinóra is rávetült, aki Sandler női alteregójába szerelmes a filmben, és a legrosszabb mellékszereplők között szerepel.

Nyolcszorosan jelölték a legújabb Alkonyat-filmet, többek között a legrosszabb szerelmespárnak járó díjra, amin biztosan felhördülnek a rajongók. A vámpíros romantikát még többek között a legrosszabb film, legrosszabb színésznő és a legrosszabb forgatókönyv díjára tartják érdemesnek.

A magyarok is érintettek

Kapott rendesen Sarah Jessica Parker és a Szilveszter éjjel című vígjáték, amit mi csak nagy hollywoodi sztárhakniként jellemeztünk. Természetesen nem úszta meg Michael Bay újabb látványos remeklése, a Transformers harmadik része sem, amit Megan Fox nélkül is hét jelöléssel tüntettek ki. Az egyiket pont a színésznő helyére beugrott fehérneműmodell, Rosie Huntington-Whiteley kapta.

Az ismertebb színészek közül büntették még Nicole Kidmant a Kellékfeleségért, amiben Jennifer Anistonnal táncversenyezik, és a plasztikai műtétjeiért is beszólnak neki. Nicolas Cage-nek is megérett egy újabb Málna-jelölés a Szellemlovas után; most három filmmel szerepel a listán, a Boszorkányvadászattal, aminek egy részét egyébként Dobogókőn forgatták, a Túszjátszmával és a 3D-s Féktelen haraggal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top