Szabadidő

Adam Sandler mélypontra került

A legrosszabb filmek Oscarján az összes díjat az ő vígjátékai vitték el, és ilyen egyöntetű kritikára náluk még nem volt példa. Al Pacinót is magával rántotta.

 

Sandler a Jack és Jillben
Sandler a Jack és Jillben

Április 1-jén este kiosztották a legrosszabb filmeknek járó díjakat, és Adam Sandler tavalyi vígjátéka rekordot döntött, írja az AFP hírügynökség. A Jack és Jillért a komikus a legrosszabb színésznek és a legrosszabb színésznőnek járó Arany Málnát is megkapta, mivel a saját nővérét is ő alakítja, akibe Al Pacino szeret bele. A filmről mi is megírtuk, hogy Adam Sandlerből egy is bőven elég lenne, és az Arany Málna alapítója szerint ha hármas ikreket játszik, akkor még több díjat érdemelt volna.

A Jack és Jill nyert a legrosszabb színészgárda, a legrosszabb filmes pár és a legrosszabb forgatókönyv kategóriában is. A vígjáték Al Pacinóra is rányomta bélyegét, a nyolcszoros Oscar-jelölt színész az első Málnáját kapta meg érte, bár korábban esélyes volt a 88 perc című thrillerért és a Gengszterrománcért is, ami egy maffiózó, egy leszbikus bérgyilkosnő és egy fogyatékos kisfiú románcáról szól.

Azt hiszi, bármit megúszhat?

A legszörnyűbb mellékszereplőnek Adam Sandler barátját, David Spade-et választották meg, aki szintén nőnek öltözik a Jack és Jillben. A legrosszabb rendezőt is vitték egy másik Adam Sandler-vígjátékkal, a Kellékfeleséggel megosztva. A díjakról döntő 650 filmesnek, újságírónak és filmrajongónak nagyon elege lehet Adam Sandlerből, mert végül mind a tíz kategóriában őket hozták ki a leggyalázatosabbnak, amire az Arany Málna 32 éves történetében még nem volt példa. Bár azt mondják, hogy az Alkonyat legutóbbi része sem maradt le sokkal mögötte. Jelölték különben Nicolas Cage Boszorkányvadászatát is, aminek egy részét nálunk forgatták, de ez a film megúszta.

„Adam Sandler azt gondolja, hogy készítsen bármennyire ostoba filmet, a rajongói azt is megnézik, ezért már nem is törekszik jobbra” – nyilatkozta a Málna-díj alapítója, és annyiban mindenképpen igaza van, hogy a Kellékfeleség 215 millió dolláros bevételt hozott, és még a Jack és Jill is megközelítette a 150 milliót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top