Szabadidő

Állva ünnepelték a mozgáskorlátozott táncospárt – videó

A brit Csillag születik színpadán fellépő mozgáskorlátozott táncospár a videomegosztóknak köszönhetően máris világhírű.

A magyar extrém-kosárlabdacsapat mellett az idei Britain’s Got Talent – vagyis az angol Csillag születik – válogatójának másik nagy meglepetése egy különleges táncospár, a Strichy Wheels volt. A pár női tagja, a 41 éves Paula Moulton egy betegség miatt 8 éve él kerekes székhez kötve, táncpartnere, Gary Lyness azonban teljesen egészséges.

Paula a Manchester Evening Newsnak úgy nyilatkozott, sohasem engedte, hogy mozgáskorlátozottsága tönkretegye az életét. Táncolni mindig is szeretett, tavaly márciusban pedig elvégzett egy 12 hetes kerekes székes tánckurzust is. Ezt követően álltak össze táncduóvá legjobb barátjával, Garyvel.

Az elmúlt hónapokban több rendezvényen is felléptek, és megnyertek egy mozgáskorlátozottaknak rendezett latintánc-bajnokságot is. Idén aztán elhatározták, hogy a tehetségkutatóban szélesebb nyilvánosság előtt is megmutatják tudásukat. Jó döntés volt, hiszen a meghatóan induló, majd pörgősen folytatódó produkció mind a közönséget, mind pedig a zsűrit lenyűgözte, így simán továbbjutottak a következő fordulóba.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top