Szabadidő

A legjobb családi programok a hosszú hétvégére!

Főleg ingyenes programokat gyűjtöttünk össze, amiken Caramellel, májusfaállítással és a békakirállyal is találkozhattok. A hétvégére ígért <a href="https://nlc.hu/ezvan/20120420/nyar-idojaras-igazi-meleg" target="_blank">nyárias időben</a> bűn lenne otthon maradni.

Zsolnay Fesztivál

A legjobb családi programok a hosszú hétvégére!A rózsabogárról mostantól nemcsak a kertben töltött nyári délutánok juthatnak eszünkbe, hanem a Zsolnay Fesztivál is, aminek ez a színjátszó páncélú állat ihlette a logóját. Ezzel az eseménnyel nyitják meg csöppet megkésve, de teljes pompájában a Zsolnay Kulturális Negyedet, ahol időseknek, fiataloknak és gyerekeknek is készültek programokkal. Boban és Marko Marković zenekara mellett fellép Lajkó Félix, Palya Bea, a Kaláka, Ruttkai Bori és a Specko Jedno. A Bóbita Bábszínház a Péter és a Farkast adja elő a kicsiknek, akik emellett például újrahasznosított anyagokkal kreatívkodhatnak, és lesz árnyjáték is. A felnőtteket színdarabokkal várják, bár Haumann Péter kicsit fél, hogy este tízkor nem lesz elég közönsége, de a megújult negyedre nagyon kíváncsi, mert legutóbb még kátyúkon átugratva közlekedett ugyanitt. Hogy ne kelljen egy vagyont elszórjunk vonatjegyekre, oda-vissza féláron utazhatunk a MÁV-val a fesztiválra.

Hol? Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed
Mikor? Április 27. – május 1.
Mennyiért? 0–4000 forint
Ne menj, ha kedvezménnyel is túl messze van tőled Pécs.

Tapolcai tavasz

A legjobb családi programok a hosszú hétvégére!A hétvégi fesztivál jó alkalom arra, hogy megnézzük a megújult tapolcai tavasbarlangot, ami március végén nyitott újra. Azóta nagyobb felületet lehet becsónakázni, és látványosabb lett a világítás, ami nemcsak energiatakarékos, de türkizes színűre is festi alattunk a vizet. A Malom-tónál közben a város kulturális és gasztronómiai fesztiváljának sűrűjében vegyülhetünk el, tartanak családi vetélkedőket, vízijátékokat gyerekeknek, a kisebbeknek szól A békakirály című meseelőadás is, de akár a zumbabemutatóra is elugrálhatnak a család idősebb tagjaival. Szombaton este Fábián Juli & Zoohacker zenél, akik az eurovíziós előszavazáson már meggyőzték a Nők Lapja Café olvasóit.

Hol? Tapolca, Malom-tó
Mikor? Április 27. – május 1.
Mennyiért? Ingyenes, de a tavasbarlangba 700–1200 forint a belépő
Ne menj, ha van víziszonyos a családban!

Vodafone Belvárosi Nagydíj

A legjobb családi programok a hosszú hétvégére!A főváros vonzáskörzetében élő fiús családok számára kötelező program megnézni, hogyan száguldozik a világbajnok Forma–1-es sofőr, Jenson Button a Bazilika és a Parlament között. A Belvárosi Nagydíj futamait a tévé is közvetíti, de a versenyautó-szimulátor, a csapatos kerékcsereverseny és a Parlament előtt felfüggesztett Mercedes Forma–1-es autó élőben lesz az igazi. Délután az Alma együttes lép fel a Kossuth téren, majd este az Erzsébet téren kapcsolnak rá. Itt többek között Gyurcsík Tibor, Caramel és Puskás Peti énekel, majd az estét a Compact Disco zárja egy hatalmas bulival.

Hol? Budapest, Fashion street, Erzsébet tér, Kossuth tér
Mikor? Április 28. – május 1.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha nem bírod a versenyautók bömbölését.

Májusfaállítás sváb módra

A legjobb családi programok a hosszú hétvégére!Igazi sváb májusfát állítanak elsején Nagymaroson, ami többek között abban különbözik az itthon ismert szalagos fácskától, hogy kék-fehér csíkos és figurák díszítik. Ezeket egy híres német „Maibaum” figurakészítő alkotta a nagymarosiaknak, és mindegyik egy-egy programot szimbolizál. Ilyen a kicsi és nagy gyalogos és bringás túra, ami alatt megleshetjük Kittenberger Kálmán vadászházát és interaktív gesztenyés mesével bűvölik el a családot.

Hol? Nagymaros, Panoráma parkoló – Váci út, a túrák a Fő térről indulnak
Mikor? Április 30.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha neked a ház előtt állítanak májusfát a legények!

Üveges hétvége a Zengő-vidéken

A legjobb családi programok a hosszú hétvégére!A Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet kellős közepén, egy völgyben fekszik Kisbánya, ami a hetvenes években teljesen kihalt, de később újra benépesítették a jó levegőre vágyó pécsiek és komlóiak, akik a régi házakat igyekeztek korhűen felújítani. Nem részeges üvegezős játékokat ajánlunk; a most szervezett fesztivállal többek között az erdei üveggyártás hagyományait elevenítik fel, de az ételekről és a zenéről sem feledkeztek meg. Az üvegfúvás mikéntjét magyar és külföldi művészek mutatják be, de egy térkép segítségével bejárhatjuk az egészet, és az állomásokon pecsételnek nekünk. Ne hagyjuk ki az ország egyetlen üvegharangját sem!

Hol? Kisújbánya, Óbánya, Hosszúhetény
Mikor? Április 27–30.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha most inkább a Zsolnay látványmanufaktúra érdekel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top