Szabadidő

Anyjának sem kellett a rút kispapagáj

A madárfiókával igen durván elbánt a genetika. Annyira csúnya, hogy az már imádnivaló.

Minden anyának a saját gyermeke a legszebb. Vagy legalábbis majdnem mindegyiknek. A németországi Halle városának állatkertjében áprilisban kikelt, rendkívül rút kispapagájt, Nelsont ugyanis még a saját szülei sem voltak hajlandóak gondozni. Hogy szokatlanul csúnya külseje miatt vagy egyéb okból, nem tudni. A fióka élete első négy hetét inkubátorban töltötte, mostanra azonban már megerősödött és gondozói segítségével cseperedik.

 

Nelson

Nelson

Kép: Action Press 

 

Tény, hogy Nelson leginkább úgy néz ki, mintha egy félig kész grillcsirke és egy földönkívüli bizarr románcából született volna, ugyanakkor éppen a külseje az, ami népszerűvé teheti. A sajtót ezekben a napokban járják be az állatról készült első fotók, hamarosan pedig élőben is megtekinthetik majd a német Bergzoo látogatói. A legkevésbé sem kizárt, hogy a világ legcsúnyább madara hamarosan Kunt, a jegesmedve, és Heidi, a kancsal oposszum nyomdokaiba lép…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top