Szabadidő

Gigahajó támadt Velencére – fotók!

Kiakadtak az olasz környezetvédők, amikor egy óriási turistahajó futott be a velencei kikötőbe. A hajó keresztanyjától, Sophia Lorentől kértek segítséget. Nézd meg, hogyan törpül el minden az óceánjáró mellett!
forrás: Daily Mail
Forrás: Daily Mail

Nagyjából  140 ezer tonna, 330 méter hosszú és akár egy kisvárosnyi ember, 4500 utas fér el benne – írja a Daily Mail a MSC Diviniáról, a hatalmas utasszállító hajóról. Óriási tiltakozást váltott ki, amikor a hajó „begördült” az olaszok egyik leghíresebb terére, a velencei Szent Márk térre. Persze az utasszállító a tengeren maradt, de a képet elnézve, valóban félelmetes látvány a szűk lagúnákból nézve.

A hajó keresztanyja az olaszok nagy büszkesége,  Sophia Loren, aki pár hete maga vágta hozzá a pezsgős üveget a gigahajóhoz. A környezetvédők most nyílt levélben kérték tőle, hogy határolódjon el – ahogy írják – a „szörnyhajótól”, ami veszélyezteti  a nem mellesleg világörökségi címmel büszkélkedő velencei épületeket és szennyezi a környezetet is. A hajót azért a filmcsillag keresztelte meg, mert a belsejét az ő hatalmas filmplakátjaival dekorálták ki.

A Costa Concordia januári balesete óta azért lobbiznak a környezetvédők, hogy a mega-utasszállító hajókat kitiltsák a történelmi várost körülölelő lagúnákból. A tiltakozók szerint éppen annyira szennyezi a várost egy ilyen hajó egy óra alatt, mintha 15 ezer autó körözne a történelmi belvárosban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top