Szabadidő

Fellélegezhetünk: látszik a kánikula vége

Hétvégén még keressünk menedéket vízparton vagy egy borospincében, de keddtől számíthatunk az enyhülésre.

Fellélegezhetünk: látszik a kánikula végeA nagy szárazságban és kánikulában még a Fátyol-vízesés is elapadt Szilvásváradon, de jó hír, hogy látszik már a hőség vége. Csütörtökön még 37 fok is lehet napközben és este sem csökken 23 fok alá a hőmérséklet, de legalább nyugaton és északon előfordulhat zápor, zivatar az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Hétfő estig él a harmadfokú hőségriadó

Hétvégén kitart a kánikula, akár 38 fok is lehet, ezért aki csak teheti, keressen menedéket vízparton, erdőben, templomban, moziban vagy egy borospincében. Ilyenkor a vízipisztolyozás és egymás slaggal locsolása még felnőtt fejjel is megbocsátható. A harmadfokú hőségriadót az ÁNTSZ jövő hét hétfő estig hosszabbította meg.

Jövő keddre viszont csak 31 fokot mondanak, ami megváltásnak tűnik az eddigiekhez képest, és hasonló időt várnak szerdára. Ráadásul aznap este már 20 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet, úgyhogy talán már mentás hintőpor és vizes lepedő nélkül is aludhatunk egy jót végre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top