Szabadidő

Jövő keddig marad az esős idő

Szerda éjjel végre fázhattunk, és jövő szerdáig be vagyunk biztosítva a kánikula ellen.

Jövő keddig marad az esős időHirtelen vágták el a szerdai meleget, az országon végigsöprő hidegfront nemcsak Ákos koncertjét mosta el a Balaton Soundon, de meghozta a várva várt hűvöset is. Csütörtökön már sehol nem lehet melegebb 30 foknál, és van, ahol 24 fokra csökkent a hőmérséklet.

Ez a korábbi 27–34 fokhoz képest egyes helyeken akár 10 fokos lehűlést is jelenthet. Csütörtök éjjelre 15-20 fokot ígér az Országos Meteorológiai Szolgálat, így végre aludhatunk takaróval.

Hétvégére is kell esernyő

Bár mára sok napsütés várható, ebbe a gomolyfelhők is beleszólnak, és főleg délután számíthatunk záporra, zivatarra, felhőszakadásra. Péntekre már derűsebb időt jósolnak, viszont esernyőt aznap is érdemes magunkkal vinni.

A hamisítatlan strandidő hétvégére sem tér vissza, a több-kevesebb napsütés mellett bármikor ránk szakadhat az ég. Az ország több mint egyharmadára várnak nagyobb esőket. Napközben néhol 23 fokos hűvösben lesz részünk, északnyugaton ennél pár fokkal hűvösebb is lehet, máshol akár a 35 fokos nyári meleg is visszatérhet. A legnagyobb hőség szombaton várható, aztán egészen keddig felhős, esős időt ígérnek 20–28 fok közötti hőmérsékletekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top