Szabadidő

Pitt Jolie nélkül forgatta fel Budapestet

Az ezredfordulón még Pitt és Jennifer Aniston szerelme volt a téma, a sztár pedig azzal forgatta fel a fővárost, hogy egy kémfilmet forgatott nálunk, amiben Budapest Berlint játszotta. Ezt nézd a héten!

Híradósok

Amikor Pitt még Jolie nélkül forgatta fel Budapestet

HBO, július 30., 21:00
Mit várhatunk?
Ha van ember, aki képes megtölteni élettel egy javarészt folyosói beszélgetésekre korlátozódó tévésorozatot, akkor az Aaron Sorkin, a Social Network – A közösségi háló és Az elnök emberei című nagyszerű sorozat alkotója. Kicsit idealista, kicsit szakmázós, de a férfi-női karakterei közt úgy gyullad ki az erotikus szikra beszélgetés közben, mint a régi Katherine Hepburn-Spencer Tracy mozifilmekben. A Híradósokban ezt a párost Jeff Daniels és Emily Mortimer hivatott képviselni, a szériát nézve pedig igazi beavatottnak érezhetjük magunkat, lévén a híradósok zárt világa nyílik meg előttünk a maga valójában. Ez még csak az első évad nyitóepizódja, de már berendelték a második évadot is.
Miért nézd meg?
Mert a film a közelmúltban játszódik, így az alkotók nem fiktív hírekkel dolgoztak, hanem valós eseményekre reflektáltak. Így rögtön sokkal izgalmasabb.
Figyeld!
Vajon hányszor beszélgetnek egy részben a karakterek úgy, hogy közben egy soha véget nem érő folyosón mennek előre?

Hannah és nővérei

Amikor Pitt még Jolie nélkül forgatta fel Budapestet

Duna Televízió, július 31., 21:35
Ha még nem láttad:
Az egész hálaadás napján kezdődik. Három nővér és a családjuk ülnek a megterített asztal előtt, de tapintható a feszültség. A házigazda, Hannah férje ugyanis kinézte magának a nő kisebbik húgát, aki ráadásul viszonozza is a férfi vonzalmát. És ez még csak a kezdete annak a (filmidő szerint) kétéves családi melodrámának, ami ezután következik. Woody Allen ismét tökéletesen avat be minket a New York-i értelmiség sajátságos nyűgökkel és problémákkal teli világába. A Hannah és nővéreit az egyik legérettebb filmjének tartják, amihez bizonyára a pompás szereplőgárda (Mia Farrow, Michael Caine, Barbara Hershey, Carrie Fisher, Woody Allen…) is hozzájárult.
Miért nézd meg?
Mert Woody Allen legjobb filmjének tartják, közvetlenül a zseniális Annie Hall mellett. Már csak ezért is megéri, nem igaz?
Figyeld!
A filmben mindenki mást tesz, mint amit gondol.

A híres – Ron Burgundy legendája

Amikor Pitt még Jolie nélkül forgatta fel Budapestet

FEM3, augusztus 2., 21:00
Ha még nem láttad:
Ahogy az élet más területein is, úgy a nőknek a híradók stúdióiban is meg kellett küzdeniük az egyenjogúságért. 1970-ben járunk, San Diegóban. Ron Burgundy (Will Ferrell) és hírolvasó csapata a legmenőbb tévés arcok a városban (dacára annak, hogy az időjárás-jelentőjük IQ-ja szinte nem is mérhetően alacsony), egy igazi csúcsmacsó banda, akiknek felér egy igazi tökön szúrással, hogy a vezetőség egy bemondónőt akar ültetni Burgundy mellé, megsértve ezzel a férfi elképesztő hiúságát. A srácok összefognak, hogy kigolyózzák a helyéről Veronicát (Christina Applegate), és a legaljasabb trükköktől sem riadnak vissza. Úgy fogsz nevetni, hogy az már fáj!
Miért nézd meg?
Minden túlzás nélkül: A híres – Ron Burgundy legendája a valaha készült egyik legjobb vígjáték, aminek már csak a kihagyott jelenetei is viccesebbek, mint más komédiák teljes egészében.
Figyeld!
A híradós stábok utcai csetepatéját a felgyújtott és a leszúrt fickókkal. Az abszurd csúcsa.

Veszett a világ

Amikor Pitt még Jolie nélkül forgatta fel Budapestet

Universal Channel, augusztus 4., 21:00
Ha még nem láttad:
Ez volt az a film, melynek kedvéért David Lynch magára hagyta a Twin Peaks forgatását (ami később be is dőlt) és Nicolas Cage úgy alakult tökéletes Elvis Presleyvé, hogy valójában nem is őt játszotta. Sailor és Luna őrült száguldása az Egyesült Államokon át, nyomukban Luna mamájának bizarr bérgyilkosaival egészen hajmeresztő, néhány jelenet (pl. Cage „tánca” a diszkóban a vad metálra…) pedig valósággal beleég a retinánkba. Volt idő, amikor Nicolas Cage még tényleg nagyszerű színész volt, a kígyóbőr dzseki pedig úgy áll rajta, mintha abban született volna.
Miért nézd meg?
Mert az őrült, fél Amerikán átkelő szerelmesek témája mindig hálás, és a téma egyik legjobb mozija kétségtelenül a Veszett a világ.
Figyeld!
Bobby Peru (Willem Dafoe) a valaha volt egyik legőrültebb filmes gonosz, akinek az erotikus szópárbaja Laura Dernnel már annyira perverz, hogy szinte fáj.

Kémjátszma

Amikor Pitt még Jolie nélkül forgatta fel Budapestet

STORY4, augusztus 5., 22:00
Ha még nem láttad:
Budapest Berlint alakította ebben a 2001-ben forgatott, de 1991-ben játszódó thrillerben, melyben az idős CIA-ügynök hírt kap arról, hogy fiatal védencét egy kínai börtönben tartják fogva és huszonnégy óra múlva kivégzik. Mivel az ügynökség a nemzetközi konfliktus elkerülése érdekében nem avatkozik közbe, Muir úgy dönt, a saját kezébe veszi az irányítást. Klasszikus stílusú kémfilm kevés akcióval és sok konspirálással.
Miért nézd meg?
Brad Pitt jóval a Brangelina-történet előtt is járt már Magyarországon, egyszer civilben, egyszer pedig forgatáson. A Kémjátszma idején szinte minden róla szólt Budapesten, és akkoriban még elképzelni sem tudtuk, hogy pár évvel később még ennél is nagyobb hisztériát tud kiváltani.
Figyeld!
Bár a filmet Brad Pitt nevével adták el, ez inkább Robert Redford mozija. Pitt inkább csak egy fontos mellékszereplő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top