Szabadidő

A lány, aki lelkizett Bruce Willisszel

Színésznőnek lenni kemény feladat. A Looper – A jövő gyilkosa sztárja, Emily Blunt a forgatáson szinte a pótanyja volt a film ötéves gyereksztárjának, de a fáradalmaiért Bruce Willis kedvessége kárpótolta.
A lány, aki lelkizett Bruce Willisszel
 
Looper – A jövő gyilkosa
Ebben az akcióthrillerben az időutazás már valóság, ugyanakkor illegális, és kizárólag a feketepiacon kínálják. Ha a maffia meg akar szabadulni valakitől, az illetőt harminc évvel visszaküldik a múltba, 2044-be, ahol egy jövőgyilkos – mint Joe –, feladata megölni. Joe ennek köszönhetően egyre fényesebb életet él egészen addig, amíg a maffia el nem dönti: a bérgyilkosnak saját jövőbeli énjével (Bruce Willis) kell végeznie.


Amikor először látunk a filmben, az eléggé hajmeresztő…

Emlékszem, amikor először olvastam a figurám nyitómondatát – „Ide figyelj, te b***adék!” – teljesen kikészültem. Ilyen szerepeket nem szoktak lányoknak adni. Soha!

A srác, Pierce Gagnon, aki a filmbéli kisfiadat játssza, szintén nem semmi figura.

Igen, már attól libabőrös lettem, ha csak beszélgettem vele. Mondtam is Riannek (Rian Johnson, a rendező), hogy engedje meg, hogy a forgatás előtt együtt töltsünk egy kis időt. Még csak ötéves, és először az egyik meghallgatásán találkoztam vele. Besétált a szobába pár másik sráccal együtt, hogy felolvassanak a forgatókönyvből. Videón csomó srácot néztem meg, Rian pedig több száz közül válogatott, de a végén már csak hárman-négyen jöttek el, hogy velem és Joe-val (Joseph Gordon-Levitt, a film egyik főszereplője) próbáljanak. Amikor ez a kisember besétált a terembe és elkezdte az olvasást, szinte megfagyott a levegő. Éreztük a körülöttünk vibráló energiákat, hogy itt most valami különleges történik…

Ez csak az ösztönökön múlik?

A lány, aki lelkizett Bruce Willis-szelIgen, ez maga a tehetség, a lehető legnyersebb formában. A színészek az évek során rengeteget tanulnak, kifejlesztenek technikákat és kidolgoznak háttértörténeteket, de ott állt előttünk ez a srác a született tehetségével. Egy színész azonnal felismer egy másik színészt. Ezt valaki vagy tudja csinálni, vagy nem. Furcsa volt ezt a tehetséget egy ilyen apró emberkében felfedezni. Ráadásul végig tisztában volt vele, hogy szerepet játszik. Nem azért lógtam vele sokat, hogy színészkedni tanítsam, pusztán csak azért, hogy kényelmesen érezzük magunkat egymás társaságában és megbízzunk egymásban. A felvételek nagy teljesítményt igényeltek tőle, és a forgatáson szüksége volt egy barátra. Minden nap együtt ebédeltünk, eljártunk kirándulni, rengeteget játszottunk együtt… Főleg Angry Birdsöt. A végére már annyira közel kerültünk egymáshoz, hogy az életem egyik legnehezebb pillanata volt, amikor búcsút kellett neki intenem a reptéren. Sosem felejtem el, amikor a többiek elmondták neki, hogy véget ért a forgatás. Borzasztó volt. Emlékszem, amikor az anyukája fogta Pierce-et, ő pedig a kezét felém nyújtva torkaszakadtából ordított. Nem akarta elhinni, hogy vége. Ezt még egy felnőttnek is nehéz feldolgozni, nemhogy neki…


Gondolom Bruce Willisszel könnyebb dolgod volt…

Imádom, nagyon kedves fickó. Alig pár napot dolgoztunk együtt, de hozzá fűződik a legkedvesebb sztorim, sőt ez az apukám legkedvesebb sztorija is, amit tőlem hallott. A felvételek szüneteiben mást sem csináltam, csak folyton napoztam, mivel elképesztően sápadt a bőröm, miközben egy középnyugati lányt játszom… Szóval egyfolytában kint feküdtem a cukornádföldeken, és egy idő után Bruce rájött az összefüggésre a sápadt, brit bőröm és a napozás között, és egyszer csak megjelent mellettem egy napernyővel. Isten tudja, hol szerezte! Csak annyit mondott: „Le fogsz égni!”, és leült mellém. Fehér trikó volt rajta, farmer, és tetőtől talpig művér borította. Én is véres voltam, mivel aznap egy nagy lövöldözős jelenetet vettünk fel. Ültünk ott a napernyő alatt, és beszélgettünk az olyan nagy dolgokról, mint a szerelem, az élet… A forgatás fotósa le is kapott bennünket ott, és rögtön el is küldtem a képet a papámnak. „Hű, ez szupercool!” Ez volt a reakciója. És ez tényleg egy szuper fotó lett. Bruce olyan fickó, aki imádja a nőket, és ezt a szó legjobb értelmében mondom. Az ember mindig felismeri azokat, akiket nem akar a háta mögött tudni, amikor az utcán sétál, de azokat is azonnal ki lehet szúrni, akik egyszerűen csak szeretik a nőket, és Bruce ilyen fazon.

Úgy hangzik, hogy eléggé élvezted a forgatást.

Igen, és ezt annak ellenére mondom, hogy összesen három hetet kellett dolgoznom a filmen. Az összes jelenetem egy New Orleanstól kétórányi autózásra fekvő farm körül játszódik, tehát végig ugyanott forgattam. Elképesztő forróság volt. Az ember abban a pillanatban izzadni kezdett, amint kilépett a napra.

A lány, aki lelkizett Bruce Willisszel

Mi lesz a következő filmed?

Egy nagyszabású akciófilmet forgatok Tom Cruise-zal, aminek All You Need Is Kill (Csak a gyilkosság kell) lesz a címe. Egy magasan képzett katonát alakítok benne, akinek sok embernek kell ellátnia a baját. Ehhez meg kellett tanulnom a Krav Maga harcművészeti technikát, ami nagyon erőszakos.

Meglepett a forgatókönyv? Arra számítottál, hogy ez csak egy szokványos időutazós mozi lesz?

Óriási meglepetés volt, és már akkor alá akartam írni a szerződést, amikor még csak a huszadik oldalon jártam. Még azt se tudtam, hogy ki lenne a karakter, akit játszom! Annyira lenyűgözött, amit olvastam, hogy a kezdetektől a része akartam lenni. Magával ragadott az eredetisége, és egyszerűen semmihez se tudtam hasonlítani, amit korábban láttam. Az ember színészként annyi borzalmat olvas, és néha olyan érzésem van, mintha ugyanazt a forgatókönyvet kapnám meg újra meg újra. Ilyenkor érezni szoktam, hogy egy film dialógusait olvasom, és egyáltalán nem olyan, mintha valódi emberek beszélgetnének. Ez történik akkor, ha olyan emberek írják a párbeszédeket, akik túl sok filmet láttak. Ebben a filmben már az alapkoncepció elragadó volt, ráadásul Riannek (a rendező) saját, egyedi hangja van, és ez rögtön átjött az első pillanattól fogva.

Szereted a fizikai felkészülést a filmekre?

Be kell valljam, vannak napok, amikor egész nap csak tolnám magamba a hamburgereket, és ki sem kelnék az ágyból. (Nevet).

A lány, aki lelkizett Bruce WillisszelNévjegy: Emily Blunt
A magyar közönség leginkább Az ördög Pradát visel című filmből ismerheti. De szerelmi életére sincs panasz, néhány éve randevúzgatott ugyan Michael Bubléval, végül az Office sorozat sztárja, John Krasinski mellett találta meg a boldogságot. 2010-ben házasodtak össze.

 

Senkinek semmi köze hozzá, hogy mit miért csináltam!
Bruce Willis: Soha nem hagyom el Demi Moore-t

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top