Szabadidő

II. Erzsébet, ahogy még nem láttad – fotó

Széles mosollyal viszi iskolába a kisiskolás Károly herceget, és Marilyn Monroe-val találkozik egy filmbemutatón. Ritka és sosem látott képek jelentek meg a királynőről.

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!


II. Erzsébet magánéletébe
is bepillantást engednek azok a fotók, amelyek egy róla szóló Taschen-könyvben jelennek meg uralkodásának 60 éves évfordulója alkalmából, írja az Observer. A képek egy része még sosem került a nyilvánosság elé, az egyiket például egy előhívatlan filmtekercsen találta a könyv szerkesztője.

Több kép azokat a pillanatokat örökítette meg, amikor a 20. század hírességeivel, például a Beatlesszel vagy John F. Kennedyvel találkozott a királynő. Az egyik 1956-os fotón Marilyn Monroe áll egy háborús film bemutatóján csillogó és kihívóan dekoltált ruhában, arra várva, hogy Erzsébet őt is üdvözölje. A legmegkapóbb fotó pedig talán az, amikor széles mosollyal ül a volán mögött, kirúzsozva, és iskolába viszi a gyerekeit, Károly herceget és Anna hercegnőt.

„Ezek a képek rengeteg dologról mesélnek, történelemről, politikáról, csillogásról, divatról, kultúráról, és természetesen a kalapokról – nyilatkozták a kiadónál. – II. Erzsébet hat évtizede szolgálja hűségesen országát, és ezalatt egyszer sem szólalt meg felelőtlenül, egyszer sem cselekedett meggondolatlanul.” Nem úgy, mint az unokája, Zara Phillips.

Iskolába viszi a herceget és a hercegnőt Forrás: Taschen
Iskolába viszi a herceget és a hercegnőt. Még több fotó, itt! Forrás: Taschen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top