Szabadidő

Hűségteszttel és követéssel is próbára tehetjük párunkat

Mark Wahlberg a héten egy polgármester feleségét követi magánnyomozóként a mozikban, minket pedig az érdekelt, hogyan figyeltetik meg a párjukat a magyar nők. Beavatás egy magyar magánnyomozó titkaiba.

Hűségteszttel és követéssel is próbára tehetjük párunkat 

 

A celebek előszeretettel alkalmaznak magánnyomozókat

Szabó Sándor, a Hesber magánnyomozó iroda vezetője, a szakmában töltött hét év alatt számos faramuci helyzettel találkozott már. „Egyszer egy dunántúli feleség bízott meg, hogy figyeljem a férjét, aki hétköznap az Alföldre jár dolgozni, és csak hétvégére szokott hazajárni. Rögtön kiderült, hogy egy másik családja volt. Három évig párhuzamosan tudta fenntartani a két famíliát. Volt olyan ügyem is, ahol egy férjet követtem egészen a Népligetig, ahol aztán fiú prostituáltak szolgáltatásait vette igénybe. Az utóbbi években a celebek körében is népszerű lett a magánnyomozó fogadása. Ők leginkább arra használnak minket, hogy leellenőrizzék: a partnerük nemcsak azért van velük, mert híresek, hanem tényleg azért, mert szeretik őket.” 

Többségében nők fogadnak magánnyomozót

„Azt tapasztaltam, hogy több nő fogad magánnyomozót, mint férfi. Főképp 40 és 60 év közötti hölgyek vagy 30 és 45 közötti urak a megbízóim” – meséli Szabó. És hogy mit takar egy klasszikus magánnyomozói megbízás? Ahogy a filmekből is tudjuk, a követés az alap, amit arra használnak, hogy bebizonyosodjon: tényleg ott van-e az illető, ahol mondja, vagy valóban azzal találkozik-e, akire hivatkozott. Mindezt a nyomozó egész napos megfigyeléssel vagy akár konkrét helyszínek és időpontok ellenőrzésével is megtudhatja, mivel a megbízó – hiába a titkolózás és hazugságok – sokszor felismeri a gyanús programokat, és ilyenkor elég csak azokat leellenőrizni. Az a híres női megérzés, ugye… „Általában két-három nap alatt rajta lehet kapni a hűtlenkedő partnert, amit azzal is elő szoktunk segíteni, hogy ilyenkor megkérjük a megbízót, hogy addig utazzon el. Ha valóban félrelép a párja, akkor ezt a távollét idején szinte biztosan meg is teszi” – magyarázza Szabó.

Vigyázat, hűségteszt!

Összeköltözés vagy házasság előtt bármily furcsa, de sok nő magánnyomozóhoz fordul, hogy ellenőrizzék partnerük hűségét. Szakértőnk szerint ilyenkor semmi durvára nem kell gondolni: „Egy tipikus, már általam is használt helyzet az, amikor mondjuk egy edzőterembe megy a megfigyelt személy, én pedig beküldök egy csalit – aki többnyire egy vonzó fiú vagy lány, lehetőleg olyan típusú, aki megfelel a célszemély ízlésének –, hogy kicsit flörtöljön vele. Nem történik több, csak egy telefonszám megadása, viszont a megadott szám valójában nem a csalié, hanem egy olyan telefonhoz tartozik, amit a megbízómnak adok…”

A férfiak óvatosabban lépnek félre

Ha félrelépésről van szó, Szabó Sándor magánnyomozó szerint a férfiak sokkal körültekintőbbek és megfontoltabbak. „Nincs kizárva, hogy csak azért tapasztaltam így, mert többnyire idősebb férfiakat vagy fiatalabb nőket követek, így az is lehet, hogy csak életkorfüggő a dolog. A félrelépő férfiak általában a nyilvános helyeken sokkal diszkrétebbek és kerülik a feltűnést, viszont a hölgyek viselkedése ilyenkor sokkal árulkodóbb. Olyat is láttam, hogy már a liftben nekiesett a szeretőjének még azelőtt, hogy becsukódott volna az ajtó.”

Már a megbízásnál sok mindenre fény derül

Miután megbízták a munkával, Sándor első dolga azt kideríteni, hogy érzelmileg is van-e új partner a megfigyelt személy életében, vagy csak szexuálisan lép félre. Egy házasság esetleges megmentésénél ez nagyon fontos szempont. „Ehhez gyakran kell például az ügyfélnek kérdéseket feltennem a szexuális életükkel kapcsolatban. Van-e a partnerének furcsa szokása vagy elvárása az ágyban? Egy szexuális perverzió esetében sokkal gyakoribb, hogy a partner prostituálthoz jár, mint hogy egy másik barátnő mellett elégíti ki a vágyait. Mindezt próbálom a legtapintatosabban kérdezni, és ha az ügyfél úgy érzi, ennyire nem szeretne kitárulkozni, bármikor megállhatunk” – vallja Szabó Sándor.

Nem mindenkinek elég a megcsalás ténye

A magánnyomozók munkája többnyire odáig terjed, hogy fényképes, videós vagy hangi bizonyítékot szerezzenek a félrelépésről, de sok megbízónak mindez egyáltalán nem elég. Sokan azt is ki akarják deríttetni, hogy konkrétan kivel folytat viszonyt a párjuk. Sándor szerint a nők többnyire megállnak a megcsalás tényének bebizonyosodásánál, illetve maximum még az érdekli őket, hogy házas-e az, akivel párjuk félrelép, míg a férfiak sokkal többre kíváncsiak. „A férfi ügyfeleimet többnyire az érdekli, hogy a férfi, akivel a párjuk félrelép, hol áll a társadalmi ranglétrán? Gazdagabb-e náluk, befolyásosabb-e náluk stb… Az ilyen nyomozásokhoz azonban már sokkal kifinomultabb – és persze drágább – módszereket kell alkalmazni. Sándor például futárnak öltözve a legkülönfélébb helyekre – legyen az egy multi irodaháza vagy minisztérium – képes bejutni, ha a munka jellege ezt követeli meg. Márpedig ez a szakma telis-tele van ilyen kihívásokkal.

Megtört város

A magánnyomozót játszó Mark Wahlberget New York polgármestere (Russell Crowe) bízza meg, hogy kövesse a feleségét (Catherine Zeta-Jones), ugyanis a gyanúja szerint az asszony megcsalja őt. Mindez beigazolódni látszik, csakhogy a viszony súlyos ügyet takar.

Megcsaltak. Megbocsássak?
Mást jelent a megcsalás nőnek és férfinak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top