Szabadidő

7 dolog, amiben a mesék hazudtak nekünk

A jóképű és gazdag pasik ideális férjjelöltek, és minden, de minden történet happy enddel ér véget? Nem minden igaz, amit a mesékben látsz!
8+1 dolog, amiben a Disney „hazudott” nekünk

1. A gazdag és jóképű pasik jó férjek.

Az elképesztően gazdag, jóképű és népszerű pasik (Hamupipőke, Bűbáj…) ideális férjalapanyagok.

A valóságban:

Óh, akkor ezért annyira hűségesek és megbízhatók a futballsztárok, és ezért számít mintaférjnek Tiger Woods…

8+1 dolog, amiben a Disney „hazudott” nekünk

2. Mindenütt élnek hercegnők.

Nem számít a korszak, nem számít a helyszín (Mars – John Carter, világűr – Star Wars…), mindenütt élnek hercegnők.

A valóságban:
Sajnos az egy szem Katalinon kívül egyet sem ismerek (őt se személyesen), bár Jennifer Lawrence a legutóbbi Oscar-gálán eléggé hasonlított egy Disney-hercegnőre…

8+1 dolog, amiben a Disney „hazudott” nekünk

3. A lányok angyalok, a nők borzalmasak.

Egy Disney-mesében a lányok szépek, apu szereti őket, ráadásul okosak és bátrak. Az idősebb nők viszont hiúk, önzők, féltékenyek a lányok szépségére/fiatalságára, és mindig ki akarják őket túrni apu mellől (Hófehérke, A kis hableány…).

A valóságban:
A legtöbb mostoha nem próbálja megmérgezni a nevelt lányát, plusz sok-sok idősebb nőt ismerünk, akik kifejezetten jó fejek, még csak távolról sem emlékeztetnek egy boszorkányra, ráadásul nem 18 éves kislányokkal próbálnak versenyre kelni.

8+1 dolog, amiben a Disney „hazudott” nekünk

4. Az állatok imádják az idegeneket.

Segítenek, ha eltévedsz az erdőben (Hófehérke), segítőkészek a nagytakarításban (Bűbáj), sőt akár szülők helyett a szüleid lesznek (A dzsungel könyve).

A valóságban:
Gyerekkoromban egy erdei romos épület hátsó szobájában egy alvó őzre bukkantam, az állatka valahogy nem örült nekem, és ki kellett jönnöm, nehogy kárt tegyen magában, annyira félt.

8+1 dolog, amiben a Disney „hazudott” nekünk

5. Két szülő már túl sok a jóból.

Lányként nincs másra szükséged, csak apura, aki a korán elhunyt anyu helyett is kényeztet (Aladdin, A szépség és a szörnyeteg), fiúként viszont ennél is rosszabb sors vár rád. Sehol egy szülő a látóhatáron, és marad az árvák sanyarú sorsa (Tarzan, A dzsungel könyve, Aladdin).

A valóságban:
Hogy is van ez az úgynevezett hagyományos értékekkel, miszerint egy család csak akkor lehet teljes, ha apu és anyu együtt nevelik a gyerkőcöket egy idilli családi házban?

8+1 dolog, amiben a Disney „hazudott” nekünk

6. Minden, de minden történet happy enddel ér véget.

A valóságban:
Most már tudom, hogy ezért dolgoztam fel ennyire nehezen a szakításaimat, ezért rázott meg annyira Diana hercegnő halála, és ezért sokkolt a kelleténél jobban a Hetedik és az Amerikai história X vége…

7. Ha szép lány vagy, akkor az állatok is szívesen énekelnek veled

A valóságban:
A húgom kiskorában fütyörészni kezdett egy dallamot két faágon pihenő kismadárnak, de azok csak lestek egy ideig, aztán elrepültek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top