Szabadidő

A 10 legemlékezetesebb filmes otthon

Gazdagréti panel, dallasi ranch, texasi farmház és manhattani lakás. Íme a sorozatok és a filmek legemlékezetesebb otthonai. Te melyikben élnél legszívesebben?

Az üvegház
Film:
Ház a tónál
Keanu Reeves és Sandra Bullock szürreális álomotthona a tó felett a teljes átlátszóságával kissé élhetetlennek, ugyanakkor felettébb izgalmasnak tűnik. Kár, hogy a valóságban nem létezik. Csak a film kedvéért építették az egyik Chicago környéki tavon, de rögtön a forgatás után lebontották, és ma már csak egy halászdokk található a helyén.

A 10 legemlékezetesebb filmes otthon

A mátyásföldi villa

Sorozat: Família kft.
Az első magyar sitcom legendás épülete még ma is áll Mátyásföldön, csakhogy a házat pusztán a főcímnél és a vágóképeknél használták. A valóságban a Szép család tagjaival egy stúdióban forgattak, az amerikai konyhás, óriási kanapés, nagy lépcsős díszlet pedig erős koppintása az amerikai sorozatoknak, például épp A rém rendes családnak.

A 10 legemlékezetesebb filmes otthon

A félelmetes farm

Film: A texasi láncfűrészes mészárlás
A kannibál Sawyer család csontokkal, tollakkal és bőrrel „díszített” tipikus texasi farmházában az a legfélelmetesebb, hogy igazi. Az alkotók egy családtól bérelték a házat a forgatáshoz, ők a munkálatok idején is benne laktak, sőt a legenda szerint a hátsó kertben marihuanát termesztettek nagy mennyiségben.

A 10 legemlékezetesebb filmes otthon

A Downton-kastély

Sorozat: Downton Abbey
A STORY4 népszerű sorozatának otthont adó fényűző kastély valóban létezik, de a valóságban Highclere-kastélynak hívják, és nyaranta népszerű turistacélpont. Egy ezer hektáros területen áll, viszont csak a sorozat úri termeiben játszódó részeit forgatták itt. Sajnos a szolgák szállásait felújították, így a korhűség kedvéért ezeket újra fel kellett építeni egy londoni stúdióban.

A 10 legemlékezetesebb filmes otthon

Ház nagycsaládosoknak

Film: Reszkessetek, betörők!
Az Illinoisban található jókora családi ház Macaulay Culkin mellett szinte a másik főszereplő a filmben, lévén itt forgatták az összes nagycsaládi jelenetet, és persze a két betörő módszeres kínzását is. A karácsonyi ismétléseknek köszönhetően mindannyian ismerjük a helyet a padlástól kezdve a konyhán át a pincéig és a nagy lépcsőig, de aki netán megvenné, az inkább szereljen be egy jó riasztót ahelyett, hogy maga küzdene meg a betolakodókkal.

A 10 legemlékezetesebb filmes otthon

Southfork Ranch

Sorozat: Dallas
A Dallas városától 40 kilométerre fekvő Southfork Ranch 1978-tól 1991-ig adott otthont a sorozatnak, és a legújabb évadokat is itt forgatták. Az igazság az, hogy Jockey-ék csak a külső jelenteket forgatták itt, a belsők nagy részét stúdiódíszletben vették fel. Persze ez nem tántorítja el Southfork tulajdonosait attól, hogy kihasználják a széria népszerűségét. Ma a ranch konferencia- és látogatóközpontként üzemel, ahol az esküvőnktől kezdve az érettségi találkozónkig bármilyen rendezvényt lebonyolíthatunk.

A 10 legemlékezetesebb filmes otthon

A Cullen-rezidencia

Film: Alkonyat
A legtöbb vámpír sötét kastélyokban él, kivéve Cullenék, akik egy kifejezetten modern és világos erdei házba költöztek be, ami a valóságban a Hoke House névre hallgat, és a Nike cég igazgatója, John Hoke a tulajdonosa. A rengeteg fából készült felület miatt a ház tökéletesen illeszkedik az erdei képbe. Értékét kb. 2,2 millió dollárra, azaz majdnem 450 millió forintra becsülik.

A 10 legemlékezetesebb filmes otthon

Menő manhattani emeleti lakás

Sorozat: Jóbarátok
90 Bedford St. Apt. 20, New York, NY 10014. Hivatalosan ezen a manhattani címen találod Monica legendás kecóját (ami kapcsán sokan felvetették, hogy a manhattani ingatlanárak mellett hogyan volt rá pénze a szakácsfizujából…), a valóság azonban az, hogy az ikonikus New York-i szériát a Warner Los Angeles-i stúdiójában forgatták élő közönség előtt. Fotónk a belógó lámpákkal kissé illúzióromboló.

A 10 legemlékezetesebb filmes otthon

Üvegház az erdőben

Film: Meglógtam egy Ferrarival
Ferris Bueller legjobb haverja, Cameron a világ legmenőbb acélból és üvegből készült házában lakik az erdőben. Az 1953-ban fémcölöpökre épült épületben négy hálószoba és négy fürdőszoba található, és 2011-ben éppen árulta egy ingatlankereskedő potom 1,6 millió dollárért (kb. 350 millió forint). Nem ér meg annyit az érzés, hogy a Ferrarinkat bárki megcsodálhatja majd az üveggarázsunkban?

A 10 legemlékezetesebb filmes otthon

Gazdagréti panel

Sorozat: Szomszédok
Ugyan a leghíresebb magyar sorozatban több lakásba is benézhettünk, a legtöbb időt kétségtelenül Taki bácsi és Lenke néni minimalista, old school berendezésű (mintás tapéták, csíkos fotelhuzatok…) 3 szobás paneljében tölthettük, amit máig meg lehet találni közvetlenül a gazdagréti templommal szemben, csakhogy azóta már új lakók költöztek be (tavaly még 16 millióért árulták), akik nem biztos, hogy örömmel vennék, ha múzeumnak néznénk a lakásukat. Ha ezek a falak beszélni tudnának…

A 10 legemlékezetesebb filmes otthon

Szomszédok-túra: A legmenőbb program Budapesten
15 meseszép babaszoba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top