Szabadidő

Máté Péter előtt tiszteleg a köztévé új show-műsora

Magyar könnyűzenei legendák előtt tiszteleg az M1 új zenés show-ja, de a Máté Péter-tribute mellett jó kis filmek is lesznek a héten.

Halálos nyugalom

VIASAT3, április 29., 21:25

Máté Péter előtt tiszteleg a köztévé új show műsora

Idehaza Sas Tamás is megpróbálkozott már a „hárman egy hajón” nevű izgalmas filmes alaphelyzettel, csakhogy őt kevésbé tapsolták körbe, mint ezt az 1989-es mozit. A legenda szerint Tom Cruise e filmet látva invitálta Hollywoodba az akkoriban még igencsak hamvas Nicole Kidmant, határozottan azzal a céllal, hogy feleségül vegye. A dolog összejött, de szerencsére a filmet nem csak emiatt érdemes meglesni. A nyílt tenger még sosem volt olyan fojtogatóan klausztrofóbiás, mint ebben a moziban, amiben egy amúgy is válságban lévő házaspár (Kidman és Sam Neill) felvesz a fedélzetre egy hajótöröttet (Billy Zane), aki súlyos titkot őriz. Én már láttam vagy hatszor, és még most is lerágom mind a tíz körmömet közben, szóval a Halálos nyugalmon nem nagyon fogott az idő.

Propaganda – Till Attila, a Propaganda műsorvezetője ajánlásával

SuperTV2, április 30., 23:30

Máté Péter előtt tiszteleg a köztévé új show műsora

„A műsor a SuperTV2-re költözés után is egy dupla portré lesz. Mindig egy nagyon ismert és egy kevésbé ismert, de szakmájában kiváló embert mutatunk be. Minket az érdekel, hogy az emberek szakmáján, a hivatásán, az életén, a lelkén és a szellemén keresztül kapjunk valamit. Ritka televíziós műfaj, mert ma már minden rohan, és minden csak két mondat és egy címszó. Ehhez képest a Propaganda a maga egyórás műsoridejével elképesztően hosszúnak és részletesnek számít. Ezen a héten Fiáth Titanilla börtönpszichológusról és a világhírű színházi rendező, Ascher Tamásról szól a műsor. Mindketten zárt közösségekben – az egyik a színházban, a másik a börtönben – dolgoznak. Jövő héten nekirugaszkodunk a legendás Szörényi–Bródy-párosnak, még egy héttel később pedig Gryllus Dorka lesz a Propagandában, aki most anyukaként itthon van, de várhatóan hamarosan visszamegy Berlinbe. Az ő párja pedig Tipton Zakariás lesz, az egyetlen ismert magyar szemüvegmárka kitalálója.”

Doktor Parnassus és a képzelet birodalma

M1, május 1., 21:45

Máté Péter előtt tiszteleg a köztévé új show műsora

Heath Ledger utolsó filmje, amivel kapcsolatban nemcsak az a csoda, hogy egyáltalán be tudták fejezni – ugyanis a sztárjuk tragikus módon éppen a forgatás közepén vesztette életét –, hanem az is, hogy mindez egyáltalán nem látszik a filmen. Az alkotók szerencséjére ugyanis Ledger addigra már leforgatta a való világban játszódó jeleneteit, és csak a Doktor Parnassus képzeletében játszódó szcénák voltak hátra, így a forgatókönyvírók egy zseniális húzással kitalálták, hogy főhősük minden egyes utazásakor más alakot öltsön magára. Így változhatott át Jude Law-vá, Johnny Depp-pé és Colin Farrell-lé, akik voltak olyan kedvesek, hogy pár napra beugrottak helyettesíteni elhunyt barátjukat. A Doktor Parnassus és a képzelet birodalma zavarba ejtő néznivaló, ami megmutatja, hogy a sors pont akkor vitt el tőlünk egy kiváló színészt, amikor pont a legjobb formában volt, és le tudta győzni a tinisztársággal rárakódó skatulyát.

Legenda – Máté Péter

M1, május 3., 20:15

Máté Péter előtt tiszteleg a köztévé új show műsora

Úgy fest, az M1-nek nagyon bejött idén A Dal, mert rövid időn belül újabb nagyszabású zenés show-műsorral álltak elő. A Legenda című zenés show-özönben hetente egy, a könnyűzenében meghatározót alkotó legendát mutatnak be, és hogy a műsor ne emlékeztessen egy Önök kérték különkiadásra, az alkotó dalait mai, menő zenészek formálják a saját képükre. Az első adásban kapásból Keresztes Ildikó, a Back II Black és Kökény Attila tiszteleg Máté Péter előtt. Később a Neoton Família és az LGT mellett valószínűleg minden magyar slágergyáros feltűnhet, és ha jól sikerültek lesznek a feldolgozások, még az is lehet, hogy élvezni fogjuk ezt a műsort. A show két műsorvezetője Mádai Vivien és Harsányi Levente lesz.

Apokalipszis most

STORY4, május 4., 22:15

Máté Péter előtt tiszteleg a köztévé új show műsora

A keresztapa rendezője a hetvenes években gyakorlatilag mindent megtehetett: Hollywood megadta számára az ehhez szükséges pénzt. Ehhez képest neki sikerült elmenni a világ végére forgatni, messze túllépni minden határidőt, és a saját vagyonát is kockára tenni azért, hogy megcsinálja a maga Vietnam-moziját, melyben egy katona (Martin Sheen) átszel egy fél országot azért, hogy végezzen egy minden jel szerint megőrült ezredessel (Marlon Brando a film forgatása idején hízott el látványosan). Az Apokalipszis most igazi pszichedelikus trip az emberi természet legsötétebb mélységeibe, és olyan csúcsteljesítmény Hollywoodtól, amelyre évtizedenként csak néhány alkalommal akad példa. A STORY4 szerencsére nem a végtelenül elnyújtott rendezői verziót, hanem az eredeti moziváltozatot adja, úgyhogy egyszerűen kihagyhatatlan.

Máté Péter-dalok mai sztároktól
A köztévéhez igazolt Mádai Vivi

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top