Szabadidő

10 Sziget-koncert, amit imádtunk – videó

Íme 10 koncert, amit imádtunk az elmúlt évek szigeti felhozatalából.

(Megjegyzés: Persze mi is szerettünk volna 2004-es, vagy éppen 1999-es koncertre emlékezni az összeállításban, de elég nehézkes ezekről a bulikról videót találni, hiszen akkoriban még mindenki 3210-es mobillal és nem okostelefonnal a kezében csápolt a Szigeten.)

1. Muse (2010)
Azoknak, akik csak az Alkonyat-könyvekből ismernék a Muse-t, eláruljuk, hogy ez a banda sokkal több, mint egy középkategóriás lányregény betétdalának előadója. Három éve a legjobb Nagyszínpad-koncertet produkálták a Szigeten, azóta pedig már a Papp László Sportarénában is adtak koncertet. A Muse idén nem lesz ugyan a fesztiválon, lesz azonban újra Franz Ferdinand augusztus 11-én!

2. Pannonia Allstars Ska Orchestra (2012)
Nehéz volt döntenünk a Hello Gagarin- és a Lakótelep PASO-dalok között. Igazából mindegy is, melyiket mutatjuk, ha szeretnétek ti is élőben táncolni valamelyikre, akkor augusztus 8-án menjetek ki idén a Szigetre.

3. The Killers (2012)
Nyugi, fogunk még távolabb is utazni a múltba, de tavaly imádtuk a Killers koncertjét. Szerkesztőségünk egyik tagja még a horvátországi nyaralását is hamarabb hagyta ott, hogy meghallgassa ezt a dalt a Szigeten. Idén legalább ennyire várjuk a Blur fellépését, ami augusztus 9-én lesz.

4. Lily Allen (2009)
Ma már kétszeres anyuka, és a nevét is megváltoztatta, de Lily Allen 2009-ben még szingliként pörgött a Sziget színpadán. Nem is akárhogy! Az énekesnő még Britney Spears egyik dalát is elénekelte sajátos – és az eredetinél sokkal jobb – stílusban. Idén Lily Allen helyett Katy B koncertjére megyünk ki augusztus 11-én.

5. Snow Patrol (2009)
Lily Allen miatt álltunk be az első sorba 2009-ben, de közvetlenül utána lépett színpadra a Snow Patrol, akiknek egy budapesti koncertjére már évek óta sóvárogtunk. Az együttes tagjai négy évvel ezelőtti fellépésük előtt még városnézésen is részt vettek, bár később az NLCafénak adott interjújukban azt mondták, nagyon kevés dologra emlékeznek.

6. Pink (2007)
Volt egy időszak, amikor Pink – kisebb túlzással – több időt töltött hazánkban, mint otthon. Fellépett a Kapcsolat koncerten, a Szigeten, a Sportarénában… Idén csak Bécsig jött el, de mi nem felejtjük el a 2007-es szigeti fellépését az énekesnőnek, aki időközben anyuka lett, de ez mit sem változtatott azon, hogy sajátos, provokatív stílusban zenéljen.

7. The Offspring (2009)
Kifejezetten a banda 1998-as Pretty Fly (for a White Guy) slágere miatt vártuk a The Offspring 2009-es szigetes fellépését. Egyik kollégánk ugyanis folyton ezzel kínozta a kollégiumi nevelőtanárokat szilencium után, egészen addig, amíg a magnó tönkre nem tette a kazettát.

8. Kispál és a Borz (2010)
Kispál-koncert sokszor volt, búcsúkoncert csak 2010-ben. Zsákmányállat, Ágy, asztal, tv, De szeretnék, Tiszai PU… mindet imádjuk. Viszont csak az Emese esetében fordul elő állandóan, hogyha az egyikünk dúdolni kezdi a szerkesztőségben, akkor a többiek azonnal vele együtt éneklik. Kispál nem, de Kiscsillag-koncert lesz idén a Szigeten, augusztus 11-én.

9. Magyar Dal Napja (2008)
Öt évvel ezelőtt a Magyar Dal Napját a Szigeten tartották, Cipő és Bródy János pedig legalább akkora tömeget énekeltettek meg, mint a külföldi kollégáik. Az idén elhunyt énekes tiszteletére a Szigeten augusztus 5-én Cipő Emlékkoncertet tartanak.

10. Alanis Morisette (2008)
Akik még emlékeznek arra az időszakra, amikor nem a Kardashian család meg a Playboy-macák uralták a zenei csatornákat, azok bizonyára kívülről fújják Morisette Ironic című dalát. Nos, mi ezért mentünk el 2008-as Sziget koncertjére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top