Életmód

Így spórolhatsz az iskolakezdésen

Mindenképp pénzbe kerül – nem lehet megúszni az iskolakezdést. De csökkenteni lehet a költségeket!

Ne spórolj ész nélkül!
Pénzt megtakarítani jó, de vannak dolgok, amikre érdemes áldozni. Ilyen például az iskolatáska. Egy gyengébb minőségű darab akár már fél év múlva elszakadhat, tönkremehet és máris vehetünk újat. Arról nem is beszélve, hogy talán nem is olyan kényelmes a kisiskolásnak, mint az egy picivel drágább darab. Az iskolatáskára tekintsünk befektetésként, vagyis ha egy drágább, de jobb minőségűt választunk, hosszú távon megtérül, és még a tesó is hordhatja.

Így spórolhatsz az iskolakezdésenCserebere
Írószerek, könyvek, munkafüzetek, szöveggyűjtemények, kis növényhatározó stb. vásárlása előtt nézz szét a barátaidnál, rokonaidnál. Sok háztartásban akad olyan tanszer, amire már nincs szükség, de jó állapotban van, és a te csemetéd még használhatja.

Írószer, de milyen?

Mégis melyik a legjobb ceruza? Milyen tollat vegyek, hogy a gyerek ne legyen nyakig tintás, és ne legyen egy kész vagyon a pótlása? Ha már elég nagy a gyermeked hozzá, vásárolj újratölthető tollat és ceruzákat!

Uzsonnástasak
Ha a bevásárlásnál már szövettáskát és nem reklámszatyrot használsz, akkor miért vennél havonta nejlonzacskókat, hogy belepakold a gyerek uzsonnáját? Egyszer érdemes megvenni egy uzsonnásdobozt, így nem kell havonta venni a méregdrága nejlonzacskókat. Ha nem akarsz sokat fizetni, vegyetek egy jobb minőségű frissen tartó ételes dobozt, ezt a gyerek matricákkal és vízálló filccel ki is díszítheti.

Használt könyv és könyvtár
Az ideális helyzet, ha a gyereknek tele van könyvvel a szobája. De sokszor nem tehetjük meg, hogy az összes kötelező olvasmányt megvegyük. Iratkozzatok be könyvtárba, és vásároljatok a sokkal olcsóbb antikváriumban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top