Szabadidő

A videó, amiben mindenki magára ismer

Találó kisfilm készült arról, hogy mi mindenről maradunk le, miközben a mobilunkon csüngünk.

Elgondolkodtató videó járta be a napokban a közösségi oldalakat. A kisfilm azt mutatja be igen szemléletesen, hogy hogyan telepszik rá az életünk szinte minden területére a mobiltelefon.

„A videó ötlete akkor fogalmazódott meg bennem, amikor a kedvenc DJ-m koncertjén voltam. Előttem az emberek egész végig a magasban tartották a mobiltelefonjaikat, fényképeztek, videóztak, feltöltötték a Facebookra, az Instagramra, és posztoltak arról, hogy milyen klassz volt a koncert. Láttam, mert az egész az orrom előtt zajlott – írja mikroblogján Charlene de Guzman, a filmecske főszereplője és forgatókönyvírója. – Egészen a közelmúltig nem jöttem rá, hogy az öröm a pillanatban van: meghallgatni az embereket, látni az arcokat, kifejezéseket, részleteket, megcsodálni a színeket, érezni az illatokat, megízlelni az ételeket; és nem jöttem rá, hogy mindenki, beleértve engem is, a telefonján csüng. Sokat. Rengeteget. És ez elszomorít. Dolgozom azon, hogy megéljem a pillanatokat, élvezzem és befogadjam (anélkül, hogy feltölteném az Instagramra), de még gyakorolni kell. Akartok velem gyakorolni? Csak egyetlen napig vagy csak egy órát.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top