Szabadidő

Hétvégi programok: Borfesztivál és Szilvanapok

A hűvösebb idő ne szegje kedvetek, rengeteg program vár rátok ezen a hétvégén is! Szemezgessetek programajánlónkból!

Hétvégi programok: Borfesztivál és SzilvanapokBudavári Borfesztivál

22. alkalommal rendezik meg a Budavári Borfesztivált, ahol idén a nőké és a hölgy borászoké a főszerep. A rendezvény a magyar bort gazdag kulturális környezetbe ágyazva mutatja be a látogatóknak, ezzel szolgálva a hazai borkultúra fejlődését, társadalmi elismertségét, nemzeti identitást és közösséget erősítő szerepét. A fesztivál idei vendége Portugália lesz. A rendezvény mind az öt napja a kultúráról szól. Remek kikapcsolódási lehetőség a bor szerelmeseinek és baráti társaságoknak.

Hol? Budapest
Mikor? Szeptember 11–15.
Mennyi? 2800–7500 forint

Hétvégi programok: Borfesztivál és SzilvanapokDunaföldvári Szüreti Fesztivál

A Szüreti Fesztivál Dunaföldvár egyik legrégebbi rendezvénye. A fesztivál középpontjában a szürettel, szőlővel és borral kapcsolatos szokások, hagyományok állnak. A fellépő művészeket és a megjelenő műfajokat is úgy válogatják össze, hogy a szüreti hangulathoz illeszkedjenek és emellett minőséget képviseljenek.

 

 

Hol? Dunaföldvár
Mikor? Szeptember 13–15.
Mennyi? Nincs belépő, a Supernem-koncert ára 2500 forint

Hétvégi programok: Borfesztivál és SzilvanapokKalocsai Paprikafesztivál – Paprikás Ételek Főzőversenye

Szeptember 13–15. között rendezik meg a Kalocsai Paprikafesztivált, amelynek 17 éve elválaszthatatlan része a Paprikás Ételek Főzőversenye. Az ország egyik legrangosabb főzőversenyére nemcsak az országból, de a határon túlról is érkeznek főzők, akikről a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakmai zsűrije dönti el, hogy az idén ki főzi a legjobb paprikás ételt. Ahogy a paprikás ételek nélkül, úgy a kalocsai néptánc, népzene, népviselet nélkül sincs fesztivál! Paprikakirály és -királynő-választással, gyermek- és könnyűzenei programokkal, kézműves vásárral és még számos programmal várják az érdeklődőket a szervezők.

Hol? Kalocsa
Mikor? Szeptember 13–15.
Mennyi? Nincs belépő

Hétvégi programok: Borfesztivál és SzilvanapokXVI. Szarvasi Szilvanapok

A városban 1998 óta rendezik meg a Szilvanapokat, amikor rézüstökben főzik a szilvalekvárt, amit kifejezetten erre az alkalomra készített, kis szilkékben meg is lehet vásárolni.
A szervezők természetesen erre az évre is rengeteg szilvás gombócot és más, szilvából készült finomságokat ígérnek, de a szilva- és gyümölcspálinkákat is neves zsűri értékeli. A gasztronómiai programok mellett több helyszínen fellépők szórakoztatják a vásári forgatagban elfáradt érdeklődőket, a gyerekeket pedig kézművesfoglalkozások, játékkuckó, egészségkonyha várják.

Hol? Szarvas
Mikor? Szeptember 13–15.
Mennyi?
Nincs belépő

Hétvégi programok: Borfesztivál és SzilvanapokIII. Oktoberfest Sörfesztivál

Idén harmadik alkalommal rendezik meg hazánk egyetlen „Oktoberfest sörfesztiválját”, a Dunántúl leglátogatottabb sörfesztiválját. A zenei programok mellett a szervezők a gyerekeket is várják ugrálóvárral, játszóházzal és ügyességi versenyekkel.

 

 

 

Hol? Zalaegerszeg
Mikor? Szeptember 13–15.
Mennyi? Nincs belépő

Hétvégi programok: Borfesztivál és Szilvanapok10. „Kóstolja meg Magyarországot!”

10. alkalommal, szeptember 14-én rendezik meg a Sóstói Múzeumfaluban a „Kóstolja meg Magyarországot!” rendezvényt. 36 főzőcsapat több mint 80-féle étellel készül a látogatók ellátására. A székelygulyás, a bodzavirágos fánk, a borscsleves mind-mind csak ízelítő. A szervezők azt ígérik, lesz elég harapnivaló.

 

 

 

Hol? Sóstófürdő
Mikor? Szeptember 14.
Mennyi? 700–900 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top