Szabadidő

Elsöprő magyar siker Finnországban

A megszületése óta itthon töretlen sikerrel futó, egyedülálló módon immár több mint ezerszer színpadra vitt zenés játék, A dzsungel könyve külföldön is hódít. A Helsinkiben működő Svenska Teatern a minap tartotta bemutatóját, és már több mint 15 előadásra előre elfogytak a jegyek.

Elsöprő magyar siker Finnországban„Följ med på ett fantastiskt och fantasieggande äventyr med Mowgli, björnen Baloo, pantern Bagheera, ormen Kaa, tigern Shere Khan och alla andra i den mytomspunna djungeln” – ezekkel a szavakkal invitálja nézőit a finn főváros svéd nyelvű színháza, a Svenska Teatern legújabb előadására. Ez pedig nem más, mint az itthon legtöbbet játszott, magyar szerzők által jegyzett zenés mű, a történelme során már több mint ezerszer színre vitt, A dzsungel könyve című darab. Helsinkiben, a – napokban zajlott – Bőhm György által rendezett előadás premierén, melyen a Dés–Geszti szerzőpáros is részt vett, a darabot nagy ovációval fogadta a közönség, és mi sem mutatja jobban a helyiek lelkesedését, mint hogy a finn fővárosban már több mint 10 000 jegy kelt el elővételben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top