Sztárok

Geszti Péter, a továbbjutó mentor

A tavalyi év legsikeresebb mentoraként a műsor készítőivel egyetemben úgy érezte, hogy van még dolga a tehetségkutatóban. Geszti Péterrel beszélgettünk az új X-Faktorról.

Geszti Péter a továbbjutó mentor – A negyedik évad szlogenje az „X-Faktor – Az új generáció”. Te mégis maradtál. Mi ennek az oka?
– Viccesen azt szoktam mondani, hogy én vagyok a továbbjutó mentor. Komolyra fordítva a szót, erről a műsor készítőit kellene megkérdezni, de talán azért gondoltak rám idén is, mert magam is jó pár évig készítettem műsort, voltam műsorvezető, riporter, tudatosan készülök az adásokra. Emellett az egész pályám a megújulásról szól. Ráadásul a tavalyi év annyira jól sikerült (tavaly Oláh Gergő, Geszti Péter énekese nyerte meg a versenyt – a szerk.), hogy az is megerősített engem abban, hogy folytatni szeretném. És talán az sem volt utolsó szempont a producerek szemében, hogy kellett egy régi arc, aki bevezeti az újakat.

– Az új mentortársaiddal kapcsolatban mi volt az első benyomás, kire voltál a legkíváncsibb?
– Megtanultam, hogy a négy mentor akkor jó, ha más karakterek vagyunk, és mindenki behozza a saját egyéniségét, ami adott esetben nagyon eltérő. Amikor kialakult a mostani négyes, éreztem, hogy színes lesz. Szikora Robival és Alföldi Robival már dolgoztam együtt, őket ismertem, de kíváncsi voltam, egy ilyen jellegű műsor mit hoz ki belőlük. Tóth Gabival viszont még nem dolgoztam, rá éppen ezért voltam kíváncsi.

Péter édesanyjával, és feleségével
Péter az édesanyjával és a feleségével

– Sikerült összecsiszolódnotok?
– Pont azt mondtam a feleségemnek nemrég, hogy olyan, mintha két éve velük dolgoznék együtt. Nagyon hamar kialakult az összhang, úgy érzem, a legrégibb mentorként sikerült nekem is átadnom a műsor áramlását az újaknak, és rajtuk sem éreztem, hogy ne találták volna meg egyből a helyüket.

– Ez igaz Alföldi Róbertre is, akivel az újságok szerint már volt is konfliktusotok?
– Robi egy másik világból jön, érdekes látni, hogy őt hogy szippantja be ez a világ. Bizonyos zeneipari kérdésekben én másképp döntök, másképp látok dolgokat, mint ő. Ebből voltak kisebb csörtéink.

– Őt mondják az idei év nagy megmondóemberének. Te is így látod őt?
– Alföldi igazi kőkemény sziklaként érkezett, mégis voltak már érzékeny pillanatai. Furcsa módon én Gabin látom inkább, hogy nagyon erőteljesen, őszintén, olykor nyersen fogalmazza meg a véleményét. Nagyon karakánul tud fogalmazni, azonban el is tud érzékenyülni.

Geszti Péter és a tavalyi győztes Olág Gergő
Geszti Péter és a tavalyi győztes, Oláh Gergő

– Talán nem véletlenül mondják rá, hogy a következő Keresztes Ildikó?
–Érzékeny ember, mégis úgy látom, sokszor uralkodik magán pont azért, hogy ne kerüljön ebbe a skatulyába. Néha még olyankor is visszafogja magát, amikor nem kéne.

Volt már csapatod, voltak már lányaid, tavaly pedig a te kezed közül került ki a legjobb énekes a fiúk csapatából. Idén jöhetnek a 25 év felettiek?
– Mindig az első nagy meghallgatási körök után derül ki számomra, hogy kikkel szeretnék dolgozni. Idén azonban sokkal tudatosabban készültem a válogatókra, mint eddig bármelyik évben. Pontos naplót vezetek a versenyzőkről, jegyzeteket készítek, hogy konkrét képem legyen róluk. Így elég hamar kialakult bennem, kikkel szeretnék együtt dolgozni, aztán persze majd meglátjuk, hogy mit hoz az élet…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top