Szabadidő

A Gravitáció a legnézettebb

Harmadik hete vezeti az észak-amerikai mozis bevételi listát.

Az Alfonso Cuarón rendezte sci-fiben egy felrobbant űrállomás két űrhajósa (Sandra Bullock és George Clooney) magányosan sodródik az űrben, nincs kapcsolatuk a földi irányítóközponttal, csak magukban bízhatnak, ha haza akarnak jutni. A Gravitáció című film a múlt héten további 31 millió dollárral (6,6 milliárd forinttal) gyarapította bevételeit. A produkció teljes bevétele eddig elérte a 170 millió dollárt (36,5 milliárd forint). (A mozifilmről szóló kritikánkat itt olvashatjátok.)

Második hétvégéjén is második helyen végzett, 17,3 millió dollárra apadt jegyeladással a Phillips kapitány című filmdráma, amely egy kalózok által elrabolt hajó igaz történetét dolgozza fel. Az amerikai zászló alatt hajózó teherszállítót 2009-ben rabolták el szomáliai kalózok, a filmben Tom Hanks játssza a főszerepet.

A hétvége legjobban szereplő premierfilmje, a Carrie című 1976-os horror remake-je a harmadik helyre került kereken 17 millió dolláros bevétellel. A Kimberly Peirce rendezte rémtörténetben a 16 éves Chloe Grace Moretz alakítja a Carrie nevű félénk lányt, aki természetfölötti erejével túljár kínzói eszén.

Az Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone főszereplésével forgatott Szupercella 9,8 millió dolláros bevétellel indított, míg a harmadik premierfilm, a The Fifth Estate című WikiLeaks-dráma, Benedict Cumberbatch-csel Julian Assange szerepében az év eddigi legrosszabb nyitóhétvégéjét produkálta 1,7 millió dollárral.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top