Szabadidő

Disney hercegnők szakállal

A mesehősnők is szakállal kampányolnak.

Még tart a Movember-akció (amikor is szőrnövesztéssel hívják fel a figyelmet a prosztatarák veszélyeire), amelyhez immár a Disney mesefilmek hősnői is csatlakoztak a blogger és illusztrátor, Adam Ellis jóvoltából. Úgyhogy most megnézhetjük, hogyan is festenek kedvenc rajzfilmhősnőink bajusszal vagy éppen hatalmas szakállal.

Íme:

Az Ausztráliából 10 évvel ezelőtt indult kezdeményezés a férfiak egészségének védelméről szól. A Movember (az elnevezés a moustache /bajusz)/és a november szavakból származik) kampányhoz csatlakozók világszerte egy teljes hónapra félreteszik a borotvát, és megnövesztik az arcszőrzetüket – 2009 óta immár Magyarországon is. Így kívánják felhívni a figyelmet a férfiak egészségét érintő komoly problémákra (nemük képviselői ugyanis kevésbé törődnek az egészségükkel, mint a nők), elsősorban a prosztatabetegségekre, a prosztatarák magas arányára, valamint az életmentő szűrés fontosságára. Tehát ami a rózsaszín szalag a nők emlőrák elleni küzdelmében, az a bajusz a férfiak prosztatarák elleni harcában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top