Szabadidő

Tévé: új műsorok és filmdömping december első hetében

Nem mondanám, hogy egysíkú ajánlatot állítottam össze erre a hétre, hiszen a horrortól a katasztrófafilmeken át a legromantikusabb komédiákig és a legviccesebb krimivígjátékokig gyakorlatilag minden műfaj kedvelői találhatnak nekik való filmet a tévében.
Mit nézzük a héten? Tévéműsor mindenkinekMit nézzünk a tévében? Sokunkban merülhet fel ez a kérdés, amikor szembesülünk a több mint száz tévécsatorna választékával. A Cafeblogon olvasható Mit nézzünk a tévében? blog szerzője minden hétfőn megpróbál „rendet vágni” a távirányítón, és elsősorban igényes, érdekes filmek, tévéműsorok ajánlásával segít a nézőknek. Egész hétre elegendő „pakkot” állít össze, amit csak a Nők Lapja Cafén olvashattok!

Tévé: új műsorok és filmdömping december első hetébenHétfőn alapprogram, tehát Dr. Csont, NCIS és a többi helyszínelős sorozat vár ránk a tévé előtt. Feltéve, hogy nem éppen rettegni szeretnénk és a fotelbe csúszva, karfát szorongatva lesni, vajon mikor bukkan fel a Nyolcadik utas, a Halál (film+, 21.00), az Alien-széria első, kultikus darabjában, vagy ahogyan egy bestiális tornádó szaggatja a tetőket, dönti a villanyoszlopokat a szemünk előtt a Twisterben (Viasat3, 21.25). Ma indul viszont a Fenntartások nélkül (Spektrum, 22.00) című sorozat is, melynek főszereplője Anthony Bourdain világhírű amerikai szakács, író és televíziós személyiség. A sorozat az utazás és a gasztronómia teljesen egyedi elegyét nyújtja, a főszereplő járja a világot, és minden epizódban megpróbál bepillantani a helyi szokásokba és hagyományokba. Végighalad Csernobilon, belekóstol a bécsi karácsonyi vásárok ízeibe, politikusokkal ül egy asztalnál Kambodzsában. A műsorban sztárvendégek is felbukkannak, például Sean Penn, máskor a műsorvezető az Oscar-díjas Christopher Walkennel főz együtt, de Norah Jones is énekel neki.

Tévé: új műsorok és filmdömping december első hetébenKeddre lényegesen könnyedebb este vár ránk, hiszen egyenesen Nicole Kidmannel és Tom Crusie-zal repülhetünk Túl az Óperencián (Story4, 21.10), ahol a gazdag úrikisasszony is élhet békében, szerelemben a szegény parasztfiúval. Majdnem ilyen hihetetlen történet az angol trónról is lemondó Edward és az amerikai Wallis szerelméé, amiről a Wallis és Edward (Duna, 21.45) című film mesél. Két vicces film a mérleg másik serpenyőjében: A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső (film+, 21.10) című Guy Ritchie-krimikomédia, illetve az Üvegtigris 2. (TV2, 21.30), Lalival, Csokival, Rókával és a többiekkel.

Szerdán a szokásos Szulejmánon kívül újra vár ránk Danny Blue mentalista tudattágító félórája (Story4, 21.10), egy érdekes hangvételű dramedy, a Kés, villa, olló (FEM3, 21.10), melyben Annette Bening egy mániás depresszióban szenvedő költőnőt alakít, akinek szenvedéseit fia meséli el naplójában, valamint a Csoda Krakkóban (Duna, 21.30), amit egy pesti diáklány tapasztal meg a mesés lengyel városban.

Tévé: új műsorok és filmdömping december első hetébenCsütörtökön választhatjuk Joaquin Phoenixet, aki, miután egyszer már szétcsúszott az élete, nem tud választani Két szerető (FEM3, 21.10), a vad és önpusztító Gwyneth Paltrow és az életrevaló Vinessa Shaw között. Igen érdekes film azonban James Cameron (Titanic, Avatar) ex-feleségének, a minden idők legkatonásabb női rendezőnőjének képzeletbeli címét is elnyerő (szintén Oscar-díjas) Kathryn Bigelow-nak megtörtént eseményeken alapuló tengeralattjárós drámája, az Atomcsapda (Story4, 21.10) is, melyben Harrison Ford feszül Liam Neesonnak orosz uniformisban.

Pénteken, miután megtöltöttük a gondosan kihelyezett cipőcskéket, nyugodtan megihatunk egy sört, kávét, pohár bort a barátokkal, barátnőkkel, kollégákkal, hiszen késő estig sehol semmilyen említésre méltó film nem marasztal otthon. Jócskán este 10 után azonban egyszerre három is: Ang Lee: Túl a barátságon (film+, 22.40) című drámájának igazi értéke az, hogy nem botránykőként, provokációként vagy éppen olcsó viccek forrásaként, hanem tiszta, őszinte szerelemnek mutatja be két férfi egymás iránti vonzalmát. A Cserbenhagyás (m1, 23.10) című mély és alapos dráma egy tragikus autóbalesetet dolgoz fel a túlélők, illetve az áldozatok hozzátartozóinak legkülönbözőbb nézőpontjaiból. Marco Ferreri klasszikus, Dillinger halott (Duna, 23.55) című alkotásában Micheal Piccoli lázad drasztikus eszközökkel a kiüresedett, kispolgári életforma ellen, 1968-ban.

Tévé: új műsorok és filmdömping december első hetébenSzombaton Fenyő Miki ifjúkorában, a hatvanas években bekkelhetjük ki az X-Faktort a Made in Hungária (SuperTV2, 20.30) című magyar, zenés filmvígjátékkal, de választhatjuk a nyolcvanas éveket is, Michael Dudikoffal, az igazi Amerikai nindzsával (Viasat3, 21.00), illetve Alain Delonnal, aki ma éppen A zsaru szava (Duna, 21.00) című francia krimiben zsaru. Komolyabb, „nagyobb” film a Vanília égbolt (FEM3, 21.40), melyben Tom Cruise próbálja összeszedni magát Penelope Cruz és Cameron Diaz között. Késő éjszakára száműzve, mintegy rejtve kerül adásba egy 2013-as új magyar tévéfilm, a Vajdai Vilmos és Vinnai András jegyezte Furnitur (m1, 23.50), mely a TÁP Színház vonatkozó előadása nyomán meséli el egy férfi gyermekvállalással kapcsolatos félelmeit.

Vasárnap a hagyományosan erős programot adó m1 Millió dolláros bébijével (m1, 21.40) és Zongoraleckéjével (m1, 23.50) – az előbbiben Clint Eastwood és Morgan Freeman tanítja meg bokszolni Hillary Swanket 4 darab, az utóbbiban pedig Holly Hunter Harvey Keitelt zongorázni, 3 darab Oscar-díjért cserébe – minőségben csak Agnieszka Holland megrendítő erejű A város alatt (HBO2, 19.40), illetve Stephen Daldry A felolvasó (FEM3, 21.30) című háborús drámája tud versenyezni. Sajnos, az összes filmet láthattuk már sokszor; de talán még nem elégszer.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top