Szabadidő

James Bond a lábán sem tudott volna megállni – annyit ivott

Képtelen lett volna megmenteni a világot a 007-es a sok alkohol miatt, amit Ian Fleming, a Bond-regénysorozat szerzője Őfelsége leghíresebb titkos ügynökével megitatott – állítják brit orvos szakértők.

Graham Johnson és Patrick Davies gondosan elolvasta és – az alkoholfogyasztás szempontjából – aprólékosan kijegyzetelte mind a 14 Bond-könyvet. A két orvos kimutatta, hogy James Bond a könyvekből dokumentálható 88 nap alatt összesen 1150, azaz hetente átlagosan 91,47 alkoholegységnek megfelelő szeszes italt ivott meg. A brit állami egészségügyi szolgálat nem javasolja heti 28 alkoholegységnél több szesz elfogyasztását, vagyis a szuperkém a szakértői ajánlás maximumának több mint a háromszorosát döntötte magába minden héten.

Az orvosok hangsúlyozzák, James Bond a brit titkosszolgálat legütőképesebb ügynökeként van beállítva, jóllehet ilyen mértékű alkoholfogyasztás már súlyos funkcionális élettani problémákat okoz. A kimutatható alkoholfogyasztás alapján Bond hármas kategóriájú alkoholista, ami azt jelenti, hogy a 007-es ügynök a legmagasabb kockázati kategóriába tartozik a depresszió, a magas vérnyomás és a májzsugor kialakulásának szempontjából. Emellett komoly kockázat a „szexuális diszfunkció” is, ami jelentős mértékben befolyásolhatja nőcsábász életvitelét. Ráadásul rendszeresen elköveti az ittas vezetés vétségét is.

Mint a szakértők megjegyezték, nem szívesen bíznák egy ilyen alkoholistára például egy atombomba hatástalanítását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top