Szabadidő

Már biztos, hogy nem lesz a Vígszínház igazgatója Balázs Péter

Nem vesz részt a pályázat második fordulójában.

„Hiszem, hogy az én polgári színházi törekvéseimnek helye van a főváros színházi életében, de azt nem szeretném, hogy elképzeléseim politikai csatározásokra adjanak okot, a Vígszínház régi rangja és méltósága, a közönséggel évtizedek alatt kialakított kapcsolata ne szenvedjen kárt. E gondolat jegyében határoztam így” – tudatta közleményében a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója.

Balázs Péter megköszönte azok támogatását, akik kiálltak személye és elképzelései mellett, ám hangsúlyozta, egy társulat felépítése, műsorának megújítása ilyen, az új pályázati kiírásban meghatározott rövid távon megvalósíthatatlan.

A főváros december 3-án írta ki az új, második pályázatot a Vígszínház vezetői posztjára, a megbízatás másfél éves időtartamra szól. A pályázatokat 30 napon belül, csütörtökig várták. Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója korábbi nyilatkozatának megfelelően újra beadta igazgatói pályázatát. A kiírás szerint az ügyvezető igazgatói munkakört 2014. február 1-jétől 2015. június 30-áig töltheti be a nyertes. Az elbírálás határideje a pályázat benyújtását követő legfeljebb 60 nap.

A színházat jelenleg vezető Eszenyi Enikő megbízatása 2014. január 31-én jár le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top