Szabadidő

Amerika meghódítására készül A nagy füzet

Észak-amerikai forgalmazóra talált a film.

A független filmek forgalmazásában világelső Sony Picture Classics vásárolta meg és mutatja be Észak-Amerikában Szász János Kristály Glóbusszal díjazott filmjét, A nagy füzetet. A Sony Picture Classics forgalmazta korábban Woody Allen, Jim Jarmusch, Mike Leigh, Richard Linklater, Pedro Almodovar és Michael Haneke nagy sikerű alkotásait is.

Szász János (Woyzeck, Witman fiúk, Ópium) a magyarországi születésű svájci írónő, Kristóf Ágota negyven nyelven megjelent kultuszregényéből készített filmet. A nagy füzet (Le Grand Cahier) főszereplője egy tízéves ikerpár, őket Gyémánt László és András amatőr színészek alakítják. A film a második világháború idején játszódik egy határszéli faluban, ahol a nagymamánál elhelyezett ikerpár a kor könyörtelen világát igyekszik túlélni.

Amerika meghódítására készül A nagy füzet

Szász János rendezése amúgy versenyben áll a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjáért, ugyanis rajta van azon a kilenc külföldi filmet tartalmazó szűkített listán, amiből az Amerikai Filmakadémia tagjai választják ki hamarosan az öt jelöltet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top