Szabadidő

Pandalázban égnek a tajvaniak

Ezrek keresték fel a hétfőtől látható tajvani óriáspandabocsot; van, aki félórát várt a bejutásra.

Először láthatta a közönség hétfőn a tajpeji állatkertben a nyáron született óriáspandabocsot, a pandalázban égő tajvaniak a munkanap ellenére is tömegesen keresték fel a parkot, hogy megnézhessék a ritka állatot. Jüancejt korábban webkamerán át nézhette a közönség, hétfőtől azonban már személyesen is fel lehet keresni az állatkert pandaházát, és meg lehet látogatni a bocsot.

Egy haditengerészetnél szolgáló 20 éves férfi például kifejezetten azért utazott Tajpejbe kelet-tajvani állomáshelyéről, hogy megnézhesse Jüancejt. Harminc percet kellett várnia a bejutásra, és a rövid idő alatt, amit a pandaházban tölthetett, a féléves pandabocs a fatörzsek mögött bujkált vagy a hátát fordította a látogatók felé. A katona mégis azt mondta: nagy élmény volt számára, hogy láthatta Jüancejt.

Forrás:  Xinhua/theguardian.com
Forrás: Xinhua/theguardian.com

Bár az állatkert illetékesei szerint a kis panda napjai 70 százalékát alvással tölti, az óriáspandabocsra kíváncsi tajvaniak azért bíznak abban, hogy éppen akkor jutnak be hozzá, amikor ébren van és játszik. A bocs védelmében tízpercenként legfeljebb 400 látogatót engednek be a pandaházba.

A tajpeji állatkert Kínától kapta azt a két pandát, amelynek Jüancej az első bocsa. A kölyök mesterséges megtermékenyítéssel fogant, mivel a pandapár természetes úton nem tudott utódot nemzeni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top