Szabadidő

Csaknem 5 órát tévézünk naponta

Filmekre és szórakoztató műsorokra vágyunk főleg.

Naponta átlagosan 4 óra 57 percet tévéztünk tavaly október és november között, pontosan ugyanannyit, mint egy évvel korábban – derült ki a Nielsen Közönségmérés adataiból. Pedig minden tévénézéssel töltött óra növeli a halálos kimenetelű szívbetegség kialakulásának kockázatát.

A tévézők a felmérés szerint nagyobb arányban választották az általános szórakoztató, közszolgálati és filmcsatornákat, mint az előző év azonos időszakában. Csökkent a kereskedelmi tévék együttes közönségaránya, de még mindig ezeket nézzük a legtöbben.

Ami a gyerekeket illeti, naponta átlagosan 3 óra 30 percet ültek a képernyő előtt, azaz 16 perccel többet, mint egy évvel korábban. A 18–49 éves korcsoport körében a tévézési idő (3 óra 30 perc) pedig 1 perc híján ugyanannyi, mint az előző évben. Továbbra is az 50 évesek, illetve az 50 évnél idősebbek állnak az élen, ők töltik ugyanis a legtöbb időt a készülék előtt: naponta átlagosan 6 óra 24 percet, azaz 5 perccel kevesebbet, mint egy évvel korábban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top