Szabadidő

Csütörtökön hallgatják meg Eszenyi Enikőt

Kihívója, Balázs Péter még január elején bejelentette, hogy nem vesz részt a pályázat második fordulójában.

Csütörtökön hallgatja meg a szakmai bizottság Eszenyi Enikőt, a Vígszínház jelenlegi igazgatóját, aki egyedüliként pályázott a színház vezetői posztjára.

Mint azt Eszenyi Enikő a pályázat beadását követően hangsúlyozta, elkötelezett korábban megfogalmazott színházeszménye mellett, ezért előző pályamunkáját csak annyiban módosította, amennyiben a két pályázat között eltelt négy hónap eredményei és változásai indokolttá tették. Azóta jó néhány tervük megvalósult, és új elképzelések, nemzetközi és hazai együttműködések születtek, ezeket az új pályázat már tartalmazta.

A főváros december 3-án írta ki az új, második pályázatot a Vígszínház vezetői posztjára, miután a közgyűlés az előzőt eredménytelenné nyilvánította, mert egyik pályázó sem kapta meg a szakmai bizottsági tagok többségének támogatását.

A kiírás szerint az ügyvezető igazgatói munkakört 2014. február 1-jétől 2015. június 30-ig, azaz 17 hónapig töltheti be a nyertes. A színházat jelenleg vezető Eszenyi Enikő megbízatása 2014. január 31-én jár le. A Fővárosi Közgyűlés korábban úgy döntött, hogy amennyiben a pályázati eljárás január végéig nem zárul le, az új ügyvezetővel történő jogviszony létesítéséig Eszenyi Enikőt bízza meg az ügyvezetői feladatok ellátásával.

Csütörtökön hallgatják meg Eszenyi Enikőt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top