Szabadidő

Programok hétvégére: mackófesztivál és Révfülöpi Rianás

A családi és gyerekprogramok mellett klassz fesztiválok és kiállítások is várnak ezen a hétvégén.

Programok hétvégére: mackófesztivál és Révfülöpi RianásMackófesztivál
A hónap utolsó napján kezdődik a Mackófesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A hagyományos rendezvényen a medvékkel kapcsolatos programok sokaságával, valamint jelentős belépési kedvezménnyel várják a látogatókat. A Varázshegyben például Dörmögő Dömötör játszóháza, macibábkészítés és bábozás várja a gyermekeket, mi több, egy különleges állatbemutató keretében a mosómedvével, az ormányos medvével, valamint a velük rokonságban álló farksodróval is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Hol? Budapest
Mikor? Január 31-február 2.
Mennyi? 1800-2500 forint

Programok hétvégére: mackófesztivál és Révfülöpi RianásVámosi Lencse- és Hurkafesztivál
2014. február 1-jén immár másodszor rendezik meg a Vámosi Lencse- és Hurkafesztivált Nemesvámoson. A hurkakészítő és lencsefőző verseny mellett kulturális programok, kézműves bemutatók és foglalkozások, termelői piac várják az érdeklődőket. A rendezvény ideje alatt a veszprémi Méretes Szabóság különböző korok viseleteiből összeállított kiállítása tekinthető meg. Az eseményen a Badacsonyi Kör fiatal borászai mutatják be és kóstoltatják boraikat.

Hol? Nemesvámos, Sportcsarnok
Mikor? Február 1.
Mennyi? nincs belépő

Programok hétvégére: mackófesztivál és Révfülöpi RianásCsaládi nap a Néprajzi Múzeumban
A Néprajzi Múzeum február 1-jén, szombaton családi napot tartanak a nagy sikerű Erdélyen innen–Alföldön túl, A Fekete-Körös völgye a századfordulón című kiállítás kapcsán. A program különlegessége, hogy aktívan közreműködnek benne a Fekete-Körös völgyéből, Köröstárkányból érkezett vendégek. A napot egy különleges, zenés programmal zárják. Az érdeklődők a népdalok és népszokások mellett különféle kürtős kalácsokba is belekóstolhatnak.

Hol? Budapest
Mikor? Február 1.
Mennyi? 500-8000 forint

Programok hétvégére: mackófesztivál és Révfülöpi RianásHoldújév fesztivál
2014. február 1-jén távol-keleti és magyar művészek, artisták, zenészek, sportolók együtt köszöntik a Ló Évét a Holdújév Fesztiválon. Zhang Wei mesterrel a kalligráfia művészetének világába pillanthatunk be, a gyerekek meséket, mondókákat tanulhatnak, a fesztivál területén többször végigvonul az oroszlántánc, megismerkedhetünk a kínai teakultúrával és a Távol-Kelet különleges ízvilágával. Ezek mellett fotókiállítások, interaktív kulturális programok, tradicionális kínai orvoslás, kung-fu kupa, go- és pingpongbajnokok várják az érdeklődőket.

Hol? Budapest, Millenáris
Mikor? Február 1.
Mennyi? Nincs belépő

Programok hétvégére: mackófesztivál és Révfülöpi RianásRévfülöpi Rianás – farsangi süteménysütő, forraltbor-főző verseny
Szeretettel várnak mindenkit a 8. Révfülöpi Rianás forraltbor-főző és süteménysütő versenyre, mely 2014. február 1-jén (szombaton) 14.00 órától rendezik meg Révfülöpön. A forraltbor-főző versenyre legalább kétfős csapatok jelentkezését várják. A süteménysütő versenyen minimum hat adagnyi, otthon elkészített finomsággal lehet indulni.

Hol? Révfülöp
Mikor? Február 1.
Mennyi? Díjtalan

Programok hétvégére: mackófesztivál és Révfülöpi RianásLiquid Labyrinth – Fabrizio Plessi kiállítás
Fabrizio Plessi az egyik legnépszerűbb kortárs olasz művész, akinek a nevét nagyméretű videóinstallációi tették ismertté szerte a világon. Műveiben magától értetődő természetességgel ötvözi a mai technológiát, a mozgóképet, a hangot a legegyszerűbb anyagokkal: a fával, a kővel vagy épp rozsdás fémlemezekkel. Plessi műve elősegíti a közös gondolkodást, a megfelelő megoldások megtalálását. A kiállítás Budapesten január 31-től április közepéig megtekinthető.

Hol? Budapest
Mikor? Január 31- április 13.
Mennyi? 1300 forint

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top