Szabadidő

Lenyelt kabát miatt pusztult el egy állatkerti jegesmedve

Antonnal, az egyetlen Stuttgartban született jegesmedvével súlyos bélsérülés és bélgyulladás végzett.
Fotó: knutisweekly.com
Fotó: knutisweekly.com

Lenyelt egy kiskabátot, ezért pusztult el Anton, a stuttgarti állatkert jegesmedvéje. A kabátka feltehetőleg egy látogató táskájával együtt esett a 25 éves állat területére. Az állatorvosi vizsgálatok szerint Antonnal súlyos bélsérülés és bélgyulladás végzett.

A Wilhelma Állatkert jelentése szerint az állat az elmúlt napokban különösen viselkedett, nyilvánvaló volt, hogy valami nincs rendben vele. A vadállatok hajlamosak arra, hogy hosszú időn át eltitkolják a szenvedést és a fájdalmakat, a természetben ugyanis az ellenség a gyengeség legkisebb jelét is kihasználhatja.

A gondozók, Andreas Wössner és Jürgen Deisenhofer szerint az még nem tisztázott, miért ette meg a kabátot a medve ahelyett, hogy csak darabokra tépi, mint ahogyan ezt a legtöbb talált tárggyal teszi. “Feltehetőleg valami nagyon ínycsiklandozó dolgot talált benne, aminek nem tudott ellenállni” – vélik a szakértők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top