Szabadidő

Programok hétvégére: kocsonyafarsang és magyar borok bálja

Reneszánsz farsangi mulatság, kocsonyafarsang, télbúcsúztató karnevál és kolbászfesztivál is vár február utolsó hétvégéjén. Szemezgess kedvedre!

Programok hétvégére: kocsonyafarsang és magyar borok báljaHétmérföldes családi programsorozat
A Hétmérföldes Játékbirodalom egy interaktív programsorozat, ahol a mese és muzsika szárnyán a farsangi időszakban számos izgalmas koncert, színházi, bábszínházi produkció szórakoztatja a publikumot. Lesz Diafilm-kuckó mesemondóval, télbúcsúztató farsangi mulatság hangszerbemutatóval, a programsorozat keretében reneszánsz farsangi mulatságot is  rendeznek a szervezők, ahol rengeteg családi és gyerekprogrammal várják a látogatókat.

Hol? Budapest
Mikor? Február 22.
Mennyi? 250–3200 forint

Programok hétvégére: kocsonyafarsang és magyar borok báljaMiskolci Kocsonyafarsang
2014. február 20–23. között, a farsangi időszakban rendezik meg Miskolc legnagyobb gasztrofesztiválját, a Miskolci Kocsonyafarsangot, amelynek helyszíne a felújított belváros lesz. Újdonság, hogy a kocsonyafarsang csütörtök este egy nagyszabású koncerttel kezdődik el, és a rendezők külön gondoltak a gyermekekre, családokra is a program összeállításkor, akiket majd egy önálló gyermekszínpad produkciói fognak szórakoztatni.

Hol? Miskolc
Mikor? Február 20–23.
Mennyi? Ingyenes

Programok hétvégére: kocsonyafarsang és magyar borok bálja13. Télbúcsúztató Karnevál
A farsang jegyében zajló Télbúcsúztató Karnevál Szentes évtizedes hagyományokkal rendelkező évindító nagy rendezvénye, mely 2002 óta töretlen népszerűségnek örvend a városlakók, környékbeliek és a Szentesre látogatók körében. Az utcai felvonulások mellett az érdeklődők megnézhetik az óvodások, általános és középiskolások erre az alkalomra készített produkcióit, élvezhetik a zenei programokat, koncerteket, a helyi gasztronómiai kínálatot, megcsodálhatják a kézművesek portékáit.
    
Hol? Szentes, Papp László Városi Sportcsarnok környéke
Mikor? Február 21–22.
Mennyi? Ingyenes

Programok hétvégére: kocsonyafarsang és magyar borok bálja7. Bácskai Hurka és Kolbászfesztivál
A sok munkával, élcelődéssel és örömmel járó disznóvágást igyekeznek közösségi élménnyé varázsolni Baja főterén februárban. A jószágokat persze nem hajtják ki a város közepére, de hurka és kolbász bőségesen készül házi receptúrák alapján. A tradicionális bácskai hurka különlegessége pedig az, hogy rizzsel készül. Az illatok után ízekre vágyó népes vendégsereg a főtéren fogyaszthatja el az elkészült finomságokat, miközben a színpadon néptánccsoportok követik egymást.

Hol? Baja
Mikor? Február 22.
Mennyi? Ingyenes

Programok hétvégére: kocsonyafarsang és magyar borok báljaOrosházi Hagyományok, Ízek versenye
Idén nyolcadik alkalommal mérik egymáshoz az Orosházi Hagyományok, Ízek versenye keretében a füstölt kolbászokat és a kisüsti gyümölcspálinkákat. A bemutatkozó gazdák, őstermelők, hagyományőrzők, vállalkozók nagy izgalommal készülnek a vetélkedőre, hogy megmutassák hogyan sikerült az idei kolbász ízesítése, milyen lett a szalámi, és milyen ízű a sertéspaprikás. A hangulat egy pörgő vásáréhoz hasonlítható, ahol van étel, ital, tánc, mulatság, jókedv, és ahol örömteli találkozásokban lehet részünk.

Hol? Orosháza
Mikor? Február 22.
Mennyi? 200 forint

Programok hétvégére: kocsonyafarsang és magyar borok bálja9. Magyar Borok Bálja
A budapesti báli szezon egyik legelegánsabb és minden kétséget kizáróan a legfinomabb nedűkkel kecsegtető rendezvénye a Magyar Borok Bálja, ahol 2014. február 22-én immár kilencedik alkalommal látják vendégül a legjobb hazai borok fogyasztóit és készítőit. A rangos eseményen nem csupán a hazai üzleti, kulturális és diplomácia élet krémje lesz jelen, hanem a legjobb borok készítői is. A rendezvény célja az is, hogy a magas minőségű borokat a hozzájuk méltó pompájú környezetben mutassa be.

Hol? Budapest
Mikor? Február 22.
Mennyi? 50 000 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top