Szabadidő

Cuki fotó: már ismerkedik a kifutóval Tejbegríz

Már egészen gyakran látható a kifutón a múlt hónapban született, s nem épp szokványos nevet viselő vörös vadbivalyborjú.

Kalüpszónak, az anyaállatnak január 23-án született borja, ám az időjárás sokáig nem volt igazán alkalmas arra, hogy őt is a kifutóra engedjék. A napokban azonban ennek is eljött az ideje. A jövevényt a gondozók Tejbegríznek nevezték el. Az elmúlt időszakban ugyanis az a nem éppen megszokott gyakorlat alakult ki, hogy a vadbivalyborjak mindig valamilyen a konyhából ismerős nevet kapnak. A legutóbbinak például Zsemlegombóc lett a neve.

Fotó: zoobudapest.com
Fotó: zoobudapest.com

Kalüpszó, a csehországi születésű, hétesztendős anyaállat már több utódot is a világra hozott, így meglehetősen tapasztalt szülőnek számít. A borjút és az anyát a Bivalyházhoz tartozó kifutóban lehet látni, általában reggel, illetve a délutáni órákban.

Az Afrika középső területein élő vörös vadbivalyokat a világ alig két tucat állatkertjében mutatják csak be, és még ennél kevesebb azon kertek száma, ahol rendszeresen szaporodnak is. A Fővárosi Állat- és Növénykertben 2008 óta tartunk ilyen állatokat.

Az Állatkertben amúgy Kölyöklabor nyílt, ahol az iskolák 2–6. osztályos csoportjainak kínálnak érdekes és látványos kémiai foglalkozásokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top