Szabadidő

Meghalt az utolsó is A muzsika hangja ihletői közül

Az osztrák báró lányának élete inspirálta A muzsika hangja című világhíres musicalt. Maria von Trapp hét testvére közül utolsóként, 99 éves korában halt meg.

Kalandos élete volt Maria Franziska von Trappnak, aki hét testvérével együtt ihletője volt a híres Broadway musicalnek, A muzsika hangjának. Az édesapja, Georg a Monarchia haditengerészetének kapitánya volt, Maria a harmadik gyermeke, még az első házasságából született.

Az édesapja második felesége, Maria Augusta tanította a gyerekeket zenélni, énekelni, és ő írta a könyvet is, ami a musical alapjául szolgált. A musicalben egy életvidám nevelőnő kerül az addig szigorúan nevelt von Trapp testvérek mellé, aki felrúgva az addigi szabályokat, énekkart alakít a gyerekekből.

A Trapp család a náci megszállás alatt hagyta el Ausztriát, és az Egyesült Államokban egy farmon telepedtek le. Maria 2008-ban azt mondta a Reutersnek, hogy amikor először látták a filmet, nagyon meglepődtek, hiszen az apjuk nem volt olyan szigorú ember, mint abban.

A féltestvére, Johannes szombaton jelentette be a halálhírét, Maria vermonti otthonában halt meg – írja a New York Times.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top