Szabadidő

A muzsika hangja – musical

Az 1930-as évek elején Ausztriában Maria, a fiatal, életvidám lány apácának készül, bár hamar rádöbben arra, hogy az apáca élet nem neki való. A vidám, zenés darab kicsiknek és nagyoknak egyaránt tartalmas kikapcsolódást ígér.

Az 1930-as évek elején Ausztriában Maria, a fiatal, életvidám lány apácának készül, bár hamar rádöbben arra, hogy az apáca élet nem neki való. Nem tagadja meg azokat az értékrendeket és elveket, amelyeket a zárdában tanult, de más életre vágyik.

Von Trapp százados igazi vonalas katonaember, aki a felesége halála után egyedül neveli hét gyermekét egy gyönyörű alpesi házban. Munkáját segítendő felveszi nevelőnőnek, gyermekei mellé Mariát. A lány megdöbben azon, mennyire túlfegyelmezettek, milyen felnőttesen viselkednek a kicsik – úgy dönt tehát, hogy a mogorva Von Trapp szigorú rendszabályait felrúgva, megtanítja a gyerekeknek, hogyan örülhetnek az életnek. Hamarosan egy igazi énekkar vidám hangja visszhangzik az Alpokban.

A vidám, zenés darab kicsiknek és nagyoknak egyaránt tartalmas kikapcsolódást jelent.











Előadások: 2007. július 28., 29. (en.: július 30.), augusztus 11., 12. (en.: augusztus 13.), augusztus 25., 26. (en.: augusztus 27.) 20.00
Helyszín: Városmajori Szabadtéri Színpad
Szereposztás:


• Maria Reiner: Pápai Erika

• Georg von Trapp kapitány: Jantyik Csaba / Szolnoki Tibor

• Zárdafőnök asszony: Farkasréti Mária / Geszthy Veronika

• Liesl: Gesler Lili

• Friedrich: Hajdu Bálint

• Louise: Vitányi Viktória

• Kurt: Lencz Norbert


Közreműködnek a Petőfi Musical Stúdió tagjai.


Fordította: Bátki Mihály
Verseket fordította: Fábri Péter
Művészeti vezető: Bősze Sándorné
Díszlet: Nemes Takács Kata
Rendező asszisztens: Ecsédi Márta
Rendező: Éry-Kovács András

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top