Szabadidő

Százmillió eladott példány fölött jár az Ötven árnyalat-trilógia

A "mamipornóként" emlegetett trilógia részeit már héberül is lehet olvasni.
E. L. James
E. L. James

E. L. James brit író erotikus trilógiája a puha kötésűek mezőnyében száz hetet töltött már a The New York Times bestsellerlistáján, és eladásai révén csatlakozhatott a százmilliósok klubjához.

A trilógia darabjait, A szürke ötven árnyalata, A sötét ötven árnyalata és A szabadság ötven árnyalata című regényeket 51 nyelvre fordították le, többek között héberül és koreaiul is olvashatók. Mivel 2015-re film is készül belőle, várhatóan tovább nő majd a trilógia iránti kereslet.

A Vintage, a Penguine Random House leányvállalata 2011-ben és 2012-ben adta ki a regényeket, amelyek rögtön a népszerűségi listák élére kerültek.

James a 2013 júniusát megelőző évben megszerzett 95 millió dolláros (21,3 milliárd forintos) bevételével a Forbes magazin éves toplistája szerint a világ legjobban kereső írója volt, olyan hírességeket utasított maga mögé, mint James Patterson, Danielle Steel és Stephen King.

Az első képek A szürke ötven árnyalatának a forgatásáról:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top