Szabadidő

Rekordokat dönt a Happy című sláger

Már az egymilliós eladás fölött, s immár harmadik alkalommal tért vissza a brit kislemez-eladási lista élére.

Pharrell Williams Happy című slágere – amelyből többek között ukrán, budapesti, valamint soproni változat is készült – harmadik alkalommal tért vissza a brit kislemez-eladási lista élére: a Gru 2. című animációs film Oscar-díjra jelölt betétdaláéhoz fogható sikerre 57 éve nem volt példa a szigetországban.

Az amerikai producer, rapper, énekes kislemeze átlépte az egymilliós eladott példányszámot is. Eddig mindössze két előadónak sikerült három különböző alkalommal is meghódítania a csúcsot egyetlen dallal, legutóbb Guy Mitchell amerikai popénekes Singing the Blues című száma volt a “nagy visszatérő” 1957-ben.

A Happy című kislemez az egymilliós eladott példányszámot is átlépte a héten, és ezzel Pharrell harmadik olyan kislemeze lett egy év leforgása alatt – a Daft Punk duóval közös Get Lucky és a Robin Thicke-kel énekelt Blurred Lines után –, amelyből több mint egymillió másolatot kapkodtak szét a rajongók Nagy-Britanniában. Ilyen sikert eddig csak a Beatles könyvelhetett el.

A zenei sikerek mellett Pharrell a jótékonykodásról sem feledkezik meg. Az énekes két héttel ezelőtt bocsátotta árverésre az eBay aukciós portálon azt a Vivienne Westwood által tervezett kalapot, amelyet a januári Grammy-gálán viselt. A zenész saját jótékonysági alapítványát, a From One Hand to Another nevű szervezetet támogatja a bevétellel. A híressé vált fejfedőt az Arby’s gyorsétterem vásárolta meg 44 100 dollárért (10 millió forint). Pharrell a Westwood által tervezetthez hasonló kalapot viselt a vasárnapi Oscar-díjátadó gálán is, amelyen a Happy című számmal lépett színpadra, s a slágerre a díjátadóra érkezett filmcsillagok is táncra perdültek

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top