Szabadidő

Élő közvetítéssel az űrből, világpremierrel

A világűré a főszerep márciusban a National Geographic Channelen, ahol eddig soha nem látott módon tárul fel a nézők előtt a kozmosz! Élő közvetítéssel az űrből, világpremierrel és egy legendás sorozat modern feldolgozásával készül a csatorna!

Nagyszabású világpremierrel tér vissza minden idők egyik legsikeresebb tudományos sorozata, a Kozmosz: személyes utazás. Az eredeti Carl Sagan-sorozat 21. századi változata, a vadonatúj, Kozmosz: Történetek a világegyetemről több mint 180 országban kerül a képernyőkre, így ez lesz a világ eddigi legnagyobb televíziós premierje. A sorozat első epizódja március 16-án 22 órakor debütál hazánkban a National Geographic Channelen és a NatGeo Wildon.

A legendás alkotás 21. századi újragondolását, a szintén 13 részes, Kozmosz: Történetek a világegyetemről sorozatot 2014 márciusában vetíti a National Geographic Channel. Az elismert asztrofizikus, dr. Neil deGrasse Tyson által vezetett műsor az eredetihez hasonlóan izgalmas és látványos formában tárja elénk, hogy a történelem során miként értettük meg a természet törvényeit, és hogyan találtuk meg koordinátáinkat térben és időben. Az új sorozat készítői többek közt Steven Soter csillagász, a Family Guy “atyjaként” ismert Seth MacFarlane, aki producerként jegyzi a Kozmoszt, valamint Ann Druyan, aki az eredeti sorozat író/producere is volt. Az alkotók, amellett, hogy új módjait alkalmazzák a tudományos történetmesélésnek, néhány különösen népszerű elemet – például a “kozmikus naptárt” és a “képzelet űrhajóját” – kis módosítással átvettek az eredeti sorozatból. A műsor célja, hogy a legmélyebb tudományos összefüggéseket is kristálytiszta érthetőséggel tárja elénk, és egyben transzcendens élményt nyújtson a nézőknek.

A Kozmosz magyarországi premierje előtt két nappal, március 14-én egy másik dobással is készül a a csatorna. Az Élőben az űrből című műsor nézői igazi tévétörténelmi pillanatnak lehetnek szemtanúi, ugyanis élő kapcsolással pillanthatnak be a Nemzetközi Űrállomás és a houstoni irányító központ kulisszái mögé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top