Szabadidő

Csak kapkodjuk a fejünket – heti tévéműsor

Hétvégén ünnep és sok jó film vár ránk. Nézzük, mit kínálnak a tévécsatornák erre a hétre.
TV24 – részletes tévéműsor egész hétre

Hétfő estére elsőnek a megszámlálhatatlan kacatos, gyűjtögetős, licitálós és raktárkipakolós reality közül a Zálogcsillagokat (History Channel, 20.00) ajánlom, melyben ezúttal zálogházakban leadott “kincsekre” folyik a licit. Sokan vannak köztünk, akik – bár határozottan tavaszodik – alig várják, hogy közelítsen a halálos, jeges leheletű tél. Természetesen a Trónok harcának negyedik évadára gondolok, amire ugyan még egy picit várnunk kell, de addig is itt egy előzetes werkfilm: Kulisszatitkok (HBO, 21.45) címen arról, hogy mi várható az új részekben. “Rendes” filmnek a Transamericát (FEM3, 21.30) mutatnám, mely a végső nemváltó műtétére várakozó transzszexuális Bree (leánykori nevén: Stanley) egyáltalán nem könnyű életébe avatja be a nézőt. Külön szólni kell Felicity Huffman rendkívül érzékeny, pontos játékáról Bree szerepében.

Hölgyválasz
Hölgyválasz

Kedden érzékeinkkel űz csalfa játékot Apollo Robbins megtévesztésspecialista az Eszement játékok soron következő epizódjában (National Geographic, 21.00), Öveges professzor és David Copperfield nyomdokain. Ezzel párhuzamosan viszont Richard Gere-t is elvarázsolják a Hölgyválasz (Story4, 21.05) című romantikus komédiában, Jennifer Lopez ugyanis nem átallja táncba vinni az őszes halántékú, itt ismét menő ügyvédet játszó sármőrt. Három srác (Vince Vaughn, Joaquin Phoenix és David Conrad) tölt el néhány hetet a trópusi Malajziában, ám az egyikük elszakad a többiektől és zűrös drogügyekbe keveredik. A másik kettőnek nincs más választása, mint a Visszatérés a paradicsomba (Paramount Channel, 21.40), hogy bajba jutott társukon segítsenek. Azt ugyan nem tudom, hogyan lesz ebből romantikus dráma, de az lesz a végére, efelől kétségünk sem lehet… Terry Gilliam Brazil (Duna, 21.40) című legendás utópiájában a kormány az egész társadalmat szemmel tartja, lesi mindenki kívánságát, ám meg is szabja életük menetét. Azonban még a legtökéletesebben megszervezett világban sem működik mindig minden tökéletesen, vannak polgárok, akik “rosszul” szeretnék magukat érezni…

Rocky Balboa
Rocky Balboa

Szerda estére is jut “gilisztás film”, melyből láthattunk a múlt héten is: Tremors 3. – Ahová lépek, már megint szörny terem (Story4, 21.05). Ha sportosabbra vennénk a mai estét, akkor “idősebbek is elkezdhetik”, hiszen Sylvester Stallone immár nyugdíjaskorba lépve is kemény izmokat villant a Rocky-sorozat (eddigi) legutolsó részében, a Rocky Balboában (FOX, 21.00). Ha viszont inkább utaznánk, akkor ma este Közép- és Dél-Amerika lehet az optimális célpont: az Utazás a földgolyón (Travel Channel, 20.00) célpontja ezúttal Mexikó, Guatemala és Peru. Maradhatunk e távoli földrészen a továbbiakban is, hiszen az On The Spot legújabb sorozata, mely hírhedt diktátorok leszármazottai nyomába ered, ezúttal a chilei Lúcia Pinochetet keresi fel/meg (m1, 21.10). Picit már a későbbi estében egy furcsa, groteszk tánc, sajnos már csak a mennyekben, Gingerrel és Freddel (Duna, 21.50), azaz Giulietta Masinával és Marcello Mastroiannival Fellini ma is érvényes médiakritikát megfogalmazó szatírájában.

 

Három kívánság
Három kívánság

Csütörtök. Mivel javában tart a böjtszezon, így talán érdekes lehet megtekinteni, hogyan küzdenek meg pluszkilóikkal mások, például a Zugevők (TLC, 20.10) című angol dokumentumsorozatban, melyben két torkos hölgy diétájának “szurkolhatunk”. Patrick Swayze az országutak vándora a Három kívánság (Paramount Channel, 19.40) című nagyon romantikus drámában, akinek csupán különleges kutyája az egyetlen társa. Egy nap azonban baleset éri hősünket, a gázoló (csinos özvegy, árva gyermekekkel) azonban nem hagyja cserben és befogadja házába, míg a beteg felépül. Nemsokára azonban csodás események történnek a ház körül… Nick Nolte ezalatt közepes karakterszínészként és szintén magányos férfiként küzd meg csélcsap feleségétől hirtelenjében reá testált kislányával a Bármit megteszek (FEM3, 21.30) című, szintén romantikus történetben. A pasik úgyis meccset néznek (Európa Liga: Story4, 20.55)…

 

Miami Vice
Miami Vice

Pénteken először a világvége “fagyos sivatag”-opcióját élvezzük végig (Ilyen lesz a világvége? – National Geographic, 20.00), majd a legendás krimisorozat egy újabb moziváltozatában szurkolunk a Miami Vice-nak (Viasat3, 21.25), ezúttal Colin Farrell-lel és Jamie Foxxszal a főszerepekben. 100 éve született Hrabal, tehát galambokkal, popsistemplivel, a szerelmes Tapicka forgalmistával, valamint Szigorúan ellenőrzött vonatokkal (Duna, 21.35) emlékezünk a kitűnő cseh íróra ezen a héten. Ennél azonban jóval frissebb történet a köztiszteletnek örvendő, de most Időzavarban (Story4, 22.35) lévő kisvárosi seriffé (Denzel Washington), akinek igen hamarjában kell magát tisztáznia barátnője meggyilkolásának vádja alól.

 

Az utazó
Az utazó

Szombaton elsősorban a 166 évvel ezelőtti, pesti, kávéházi ifjakra emlékezünk, akik voltak olyan bátrak hangot adni jogos kívánalmaiknak. Ünnepi műsornak én a Föltámadott a tenger (Duna, 21.00) című ’53-as magyar klasszikust ajánlanám. Eközben Johnny Deppet Velencében varázsolja el Angelina Jolie (Az utazóRTL Klub, 19.30). Van egy festőien szép Üvöltő szelek-feldolgozás is mára (SuperTV2, 21.20), Juliette Binoche-sal és Ralph Fiennesszal, a Viasat3-on pedig ezúttal három szerelem közül lehet választani: Szerelem háborúban, a Fehér Házban, illetve Hitler árnyékában (kezdés: 21.00). A Story4 minderre az örökké tartó szerelem szívfájdító meséjével válaszol: A hegylakó (21.25-től) legendás első részével. Késő estére pont jó lesz az Erőszakik (RTL Klub, 23.25), egy végletekig túlhajtott, igen trágár, de igen szórakoztató, bérgyilkosos szerelmi történet.

 

Bridget Jones
Bridget Jones

Vasárnap este Sherlock Holmesot (RTL Klub, 20.00) valószínűleg üti A Nagy Duett hatodik része (TV2, 20.00), vagy viszont. Bár a nemrégiben tragikusan fiatalon elhunyt Paul Walkerre emlékező Halálos iramban (TV2, 22.45) a show-műsor felé billenti a méreg nyelvét. A nevető harmadik azonban egy szesztárgyú “egérút” lehet: a Cefrekirályok (Discovery Channel, 20.00) című sorozat az Appalache-hegység zugszeszfőzdéinek titkos világába avatja be a nézőt, utána pedig nem sokkal ugyanezt a témát történelmi szituációba helyezve is megvizsgálhatjuk John Hillcoat remek, Fékezhetetlen (HBO2, 22.00) című thrillerjében. Alternatíva a Pokoli lecke (Viasat3, 22.00), egy Kevin Baconnal, Robert de Niróval, Brad Pitt-tel és Dustin Hoffmannal súlyosbított morális lecke. A menthetetlen csajok ma úgyis Bridget Jonesszal vannak (Story4, 21.20).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top