Szabadidő

Már lehet szavazni a tavalyi év legjobb könyvére

Elindult hétfőn a tavalyi év legjobb köteteit kereső Aranykönyv-díj közönségszavazása.

“Mindenkinek van kedvence” szlogennel immár ötödik alkalommal indította el a Libri az Aranykönyv-szavazást, amelyből kiderül, hogy az előző évben melyik könyvet forgatták a legszívesebben az olvasók. A magyar és a külföldi kötetekre külön öt-öt kategóriában várják a szervezők a szavazatokat: szépirodalom, szórakoztató irodalom, gasztronómia, gyermek- és ifjúsági irodalom, valamint ismeretterjesztés.

Az Aranykönyv első fordulójában, hétfőtől április 14-ig voksolhatnak az érdeklődők, és kategóriánként ötven kötetből választhatják ki az általuk legjobbnak ítélt tíz könyvet. A második fordulóban, április 15. és április 27. között már a legjobb tíz kötet közül voksolhatnak kedvenceikre az olvasók.

A szavazatokat az Aranykönyv honlapján és a Libri Facebook-oldalán várják a szervezők, de a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál ideje alatt a helyszínen is leadhatják voksaikat a látogatók. Egy személy csak egyszer szavazhat, a voksolás regisztrációhoz kötött. A kategóriák nyerteseit az Aranykönyv Díjátadó Gálán hirdetik ki április 27-én.

Tavaly többek között Horváth Eszter Desszertőrült című szakácskönyve, a S.Ö.R.-Shakespeare összes rövidítve című kötet, valamint Leiner Laura A Szent Johanna gimi 7. című írása nyerte el a legtöbb szavazatot. A külföldi könyvek közül Tolkien meséire voksoltak a legtöbben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top