Szabadidő

Új, megmászható turistalátványosságot kapott Budapest

Aki a napokban megfordult a fővárosban, már találkozhatott a városszerte felállított különös, fából készült szobrokkal. Az Erzsébet tér gyepén egy óriási, színes lepke termett, a Hősök terén egy éjszaka színes fényekben pompázó Budapest-felirat lett a turisták új kedvence.

A Lepkeház névre hallgató hatalmas faszerkezet március 27-én nyit meg az Erzsébet téren, és magyarázata is van, ez a Budapesti Tavaszi Fesztivál legkülönlegesebb helyszíne. Március 27-től három napon át várják itt a látogatókat orgonaimprovizációval, lézer-fényhárfával, kortárs cirkusszal, operával és DJ-remixszel.

Megnézem
Összes kép (1)

A hatalmas lepke a Hello Wood csapatának munkája, ahogy a tavaly karácsonyi szánkófa is, és a tavaszt, a virágzást, az újrakezdést szimbolizálja. Az óriáslény 300 négyzetméteres szárnyai alatt majdnem teljes egészében a színpad terül el, és a színeit az idehaza veszélyeztetett nyárfalepke mintázata adja, mondta el Huszár András, a Hello Wood építésze, a projekt vezetője.

A Hősök terén felállított Budapest-felirat is a Budapesti Tavaszi Fesztiválra készült, és a cél az volt, hogy az emberek beleüljenek, rámásszanak, és ezt bírja is a szerkezet, amit a Hello Wood Zoboki Gáborral közösen készített.

Új, megmászható turistalátványosságot kapott Budapest

Emellett a város különböző pontjain Kocka-installációk is felbukkantak, összesen hat darab található belőlük a Móricz Zsigmond körtértől egészen a Gozsdu-udvarig. Az egyik cél itt is az volt, hogy látványosságként dobják fel a városi tereket, és ezeket is úgy tervezték meg, hogy fel lehessen rájuk mászni.

Új, megmászható turistalátványosságot kapott Budapest

Itt megnézheted, hogyan fogadták a járókelők a feliratot a Hősök terén:

Ebben a videóban azt követheted, hogyan épült fel a Lepkeház:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top