Szabadidő

Disneyland épül Moszkvában

Az építkezés már 2014 végén megkezdődhet a Moszkva folyó partján.

Disneyland építését tervezik Moszkvában. Szergej Kuznyecov, Moszkva főépítésze szerint a 2017-re tervezett megnyitó után évente akár négymillió látogatója is lehet a parknak. Az építési költségek a becslések szerint tízmilliárd rubelre (csaknem 63 milliárd forintra) rúghatnak. Moszkvában már évek óta terveznek amerikai mintára felépülő szórakoztatóparkot.

A Disney-filmek figurái mellett szerepet kapnak a szovjet és orosz rajzfilmek sztárjai is: nemcsak Miki egér és Plútó kutya várja majd tehát a látogatókat, hanem például a No, megállj csak! című rajzfilm – amely még ma is legnépszerűbb mesefilm Oroszországban – farkasa és nyuszija is. A tervek szerint egy hatalmas 3D-s mozi, egy 5 ezer férőhelyes koncertterem, egy 300 ágyas hotel és gyerekbarát éttermek, kávézók és üzletek is helyet kapnak majd a Disney-parkban.

Szakértők szerint Európa legnagyobb városából hiányzik a nagy, modern élménypark. A polgármester nemrégiben bejelentette, hogy “családbarátabbá” teszi az orosz fővárost.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top