Szabadidő

A kilencvenes évek popsztárjai az EFOTT-on

Kérjük, mindenki erősen kapaszkodjon! Érkezik Mr. President és a Brooklyn Bounce is.

A kilencvenes évek több nemzetközi popsztárja, köztük a Mr. President, a Brooklyn Bounce, Haddaway és a Vengaboys is fellép Miskolctapolcán az EFOTT-on. A nyitókoncertet a Tankcsapda adja július 15-én.

A progresszív trance-techno stílusú német Brooklyn Bounce két évvel ezelőtt már fellépett az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján, az EFOTT-on, amelyet akkor Velencén tartottak. Matthias Menck (Double M) és Dennis Bohn (Bonebreaker) producer duója a kilencvenes évek második felében volt elképesztően sikeres Németországban és Európa több más országában: kislemezeikből 2,5 millió kelt el.

Az eurodance stílust képviselő, szintén német Mr. President a tavalyi zánkai EFOTT-on adott sikeres koncertet. A csapat 1996-ban a Coco Jambo című slágerrel aratta legnagyobb sikerét. A 2011-es szolnoki EFOTT-on zenélt Haddaway, a trinidadi–német énekes, aki 1993-as sikerével, a What Is Love-val vált világhírűvé. A holland Vengaboys, amely 15 millió lemezt adott el, még nem játszott az EFOTT-on, viszont idén augusztusban a mogyoródi Hungaroringen lép fel a nyolcvanas–kilencvenes évek sztárjaival turnézó produkcióban.

Az idei EFOTT nyitónapján, július 15-én lép színpadra Miskolctapolcán a 25 éves Tankcsapda.
“Különleges este lesz, vendégzenekarokkal, nagyszabású, látványos bulival készülünk. A nyáron csak nyolc koncertet adunk, és mindegyik program más és más lesz. Huszonöt év dalait tekintve jócskán van miből válogatni, a kötelező slágerek mellett helyet kapnak régen hallott dalok is” – idézte a közlemény Lukács Lászlót, a zenekar frontemberét.

Az EFOTT-on az Animal Cannibals a Hip Hop Akadémia házigazdájaként áll színpadra. A szervezők a Miskolci Egyetemmel karöltve egy tizenhat hektáros területen építik fel a fesztivál helyszínét, ahol a Hooligans, a Road, a Hősök és a Mary Popkids is zenél majd. Az EFOTT-ot július 15. és 20. között rendezik meg, a szervezők korábban már bejelentették a Quimby, a Kowalsky meg a Vega, a Beatrice, a Magashegyi Underground, az Anna and the Barbies, az Edda, a Karthago, a P. Mobil és Deák Bill Gyula fellépését.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top