Szabadidő

A tavalyi áron strandolhatunk

Nem emeltek árat a magyar fürdők.

Az idén a legtöbb magyar fürdő nem emelt árat a nyári szezon kezdete előtt. A fürdőzők immár számos kedvezményt vehetnek igénybe, egy négyfős család akár több tízezer forintot is spórolhat a megfelelő jegy kiválasztásával.

Jegyáremelés helyett a bevételeiket a fürdők úgy is próbálják növelni, hogy magasabb színvonalú vagy többféle gyógy- és wellness szolgáltatást is nyújtanak.

A tavalyi forgalomra kedvezően hatott, hogy a SZÉP-kártyáról a fürdőszolgáltatások már mindhárom zsebből fizethetőek voltak. Az átjárhatóság miatt mintegy 15-20 százalékkal növekedett a fürdőkben a SZÉP-kártya használat a Magyar Fürdőszövetség adatai szerint.

Nemzetközi jelentőségű fürdőink látogatóforgalma évről évre meghaladja a 9 millió főt. Az országos és regionális jelentőségű fürdőkben további 9-10 millió látogatót regisztrálnak évente, a lokális jelentőségű fürdők pedig további 4,5-5 millió látogatót fogadnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top