Szabadidő

Film készül II. Erzsébetről

A Fülöp herceggel megkötött házasságával kezdődik a produkció.

A II. Erzsébet brit királynő életét bemutató The Crown (A korona) című dráma körülbelül 170 millió dolláros költségvetésű produkció lesz. A forgatókönyvét Peter Morgan írja, aki együtt dolgozott Stephen Daldryval a londoni West Enden tavaly bemutatott The Audience (Az audiencia) című darab színpadra állításán. A Helen Mirren főszereplésével játszott The Audience a királynő és a mindenkori kormányfő közötti heti megbeszéléseket idézte fel 1952-től napjainkig.

A The Crown mélyebb betekintést enged majd a királynő életébe, a film története Erzsébet hercegnő – aki április végén ünnepelte 88. születésnapját – és Fülöp herceg 1947-ben megkötött házasságával kezdődik majd. Mivel az alkotás hosszú időszakot ölel fel, valószínűleg három alkalmas korú színésznőre osztják majd II. Erzsébet szerepét.

Peter Morgan írta A királynő című 2006-os film forgatókönyvét is, amelynek középpontjában Lady Diana halála állt. Az uralkodót Helen Mirren alakította, aki Oscar-díjat is kapott játékáért.

Ritka fotók II. Erzsébetről:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top