Szabadidő

Megmártózik a turistáknak a Trevi-kútban Anita Ekberg

Sőt pontonhidat is kap a híres római látványosság.

Megkezdődik a napokban a híres Trevi-kút helyreállítása. A másfél évig tartó, kétmillió euróba kerülő felújítást a Fendi divatcég állja, akárcsak a Colosseumon jelenleg is zajló munkálatokat.

Az építkezés vezetői azt ígérik a turistáknak, hogy továbbra is zavartalanul bedobhatják majd pénzérméiket a szökőkútba, amelyet Federico Fellini Az édes élet című filmje tett feledhetetlenné, ezért egy pontonhidat építenek a szökőkúthoz.

Amíg tart a restaurálás – a munkálatok befejezését 2015 őszére tervezik –, addig az állványzatot hatalmas vászonképernyővel borítják be, amelyen a kútról készült filmfelvételeket mutatnak be. Többek között Az édes élet című filmből azt a jelenetet, amikor Anita Ekberg megmártózik a kútban.

Mi viszont még egy filmjelenetet ajánlanánk Gianni Alemanno, Róma polgármesterének a figyelmébe. Szerintünk a Csinibaba című filmnek az egyik részletét is fel kellene venni a “vászonyképernyős filmrepertoárba”: azt, amikor a moziban ülő fiatalok annyira izgalomba jönnek Az édes élet alatt, meglátva a Trevi kútban pancsoló, Marcello Mastroiannit hívogató Anita Ekberget, hogy felpattannak a székükből, és széttépik a mozivásznat.

(lásd: 1.15.55 – 1.18.39 között)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top